Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Держкомтелерадіо хоче давати сет-топ-бокси інвалідам, малозабезпеченим і пільговикам (ПРОЕКТ ПОСТАНОВИ)


    1 марта 2012 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Державний комітет телебачення і радіомовлення розробив проект постанови Кабміну «Деякі питання забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення», яка має затвердити порядок забезпечення окремих категорій громадян цифровими декодерами (сет-топ-боксами) та порядок використання коштів, передбачених на це в держбюджеті (на 2012 рік - 350 млн 120 тис. грн).

    Держкомтелерадіо пропонує забезпечувати сет-топ-боксами такі категорії громадян:

    1) інвалідів першої та другої групи (праці, загального захворювання, дитинства, війни);

    2) інвалідів війни третьої групи;

    3) осіб з сімей, що мають дитину інваліда, за умови, що дитина проживає разом з сім'єю;

    4) осіб з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї згідно із Законом України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям";

    5) осіб, які отримують субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

    Забезпечення сет-топ-боксами має здійснюватися на безоплатній основі з урахуванням інформації про наявність сигналу цифрового телевізійного мовлення у стандарті DVB-T2 на територіях проживання громадян та спосіб прийому телевізійних програм, яким вони на сьогодні користуються, із розрахунку на одне житлове приміщення (будинок) - один приймач-декодер.

    Держкомтелерадіо відповідно до закону «Про здійснення державних закупівель» визначатиме постачальників сет-топ-боксів і ті компанії, які доставлятимуть громадянам посилки із цифровими приймачами.

    Згідно з проектом, органи праці та соціального захисту населення (уповноважені органи) інформують громадян про можливість забезпечення приймачами-декодерами шляхом розміщення на інформаційних стендах та офіційних веб-сайтах в мережі інтернет інформаційних листівок-пам'яток і зразків заяв. Після цього вони перевірятимуть статус громадянина та на підставі поданих до 1 червня 2012 року заяв формуватимуть списки громадян, які безоплатно забезпечуватимуться приймачами-декодерами.

    Списки формуються по мірі надходження заяв, підписуються керівниками уповноважених органів, затверджуються райдержадміністраціями та щомісяця не пізніше 20 числа передаються Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям. Ті, у свою чергу, узагальнюють отримані списки та щомісяця до 1 липня 2012 року подають їх Держкомтелерадіо, який формує та затверджує списки, на підставі яких здійснюватиметься доставка.

    У пояснювальній записці до проекту постанови сказано, що вартість сет-топ-бокса становить приблизно 500 гривень, тож виходячи з обсягу коштів, виділених Держкомтелерадіо законом про держбюджет на 2012 рік (350 млн 120 тис. грн), можна забезпечити близько 700 тис. малозабезпечених сімей.

    Як відомо, за законом «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», усі проекти регуляторних актів потребують проведення громадського обговорення. Офіційне повідомлення про оприлюднення регуляторного акту було оприлюднено на сайті Держкомтелерадіо в розділі «Регуляторна діяльність» 14 лютого. Однак у ньому не вказано строки громадського обговорення. За законом це може бути не менш ніж один місяць та не більше ніж три місяці з дня оприлюднення проекту регуляторного акта (у нашому випадку - 9 лютого) та відповідного аналізу регуляторного впливу (14 лютого).

    Зауважимо, що в розділі «Обговорення проектів документів» на сайті Держкомтелерадіо даний проект постанови відсутній.

    Раніше Держкомтелерадіо сподівався провести тендер на закупівлю сет-топ-боксів ще до лютого 2012 року.

    «Телекритика»

    Наводимо повний текст проекту постанови:

    Проект

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    П О С Т А Н О В А


    від ____________ 2012 р. №

    Київ

    Деякі питання забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення

    Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

    1. Затвердити такі, що додаються:

    Порядок забезпечення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення окремих категорій громадян;

    Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення.

    2. Міністерству соціальної політики, Державному комітетові телебачення і радіомовлення:

    затвердити зміст інформаційної листівки-пам'ятки щодо можливості забезпечення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення та зразок заяви, що подається громадянами для забезпечення зазначеними засобами;

    подати до 1 липня 2012 р. пропозиції щодо розширення пільгових категорій громадян, які забезпечуватимуться засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення.

    3. Державному комітетові телебачення і радіомовлення, Міністерству соціальної політики, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям провести широку інформаційно-роз'яснювальну кампанію стосовно можливостей безоплатного одержання окремими категоріями громадян засобів приймання сигналів цифрового телерадіомовлення, у тому числі шляхом створення та оприлюднення в засобах масової інформації, розміщення на інформаційних стендах у приміщеннях органів праці та соціального захисту населення, місцевих державних адміністрацій, на офіційних веб-сайтах в мережі Інтернет відповідних інформаційних матеріалів, а також зразків заяв і листівок-пам'яток.

    4. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити формування та подання до 1 липня 2012 р. Державному комітетові телебачення і радіомовлення списків громадян, які безоплатно забезпечуватимуться засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення.

    5. Державному комітетові телебачення і радіомовлення забезпечити засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення включених до списків громадян.

    6. Установити, що попередня оплата засобів приймання сигналів цифрового телерадіомовлення може здійснюватися у розмірі до 50 відсотків їх вартості на строк не більш трьох місяців.

    7. Внести зміну до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2006 р. № 1404 «Питання попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» (Офіційний вісник України, 2006 р., № 41, ст. 2752, № 51, ст. 3406; 2007 р., № 43, ст. 1715, № 53, ст. 2157, № 56, ст. 2252, № 59, ст. 2344, № 91, ст. 3336; 2008 р., № 9, ст. 220, № 63, ст. 2146, № 69, ст. 2322, № 81, ст. 2737, № 90, ст. 3004; 2009 р., № 5, ст. 128, № 52, ст. 1794, № 79, ст. 2679; 2010 р., № 39, ст. 1307, № 70, ст. 2529, № 91, ст. 3222; 2011 р., № 41, ст. 1693, № 47, ст. 1908, № 97, ст. 3533, ст. 3545, № 98, ст. 3574; 2011 р., № 101, ст. 3713), доповнивши підпункт 1 абзацом такого змісту:

    «засобів приймання сигналів цифрового телерадіомовлення;».

    8. Ця постанова набирає чинності з дня опублікування.

    Прем'єр-міністр України М. Азаров


    ЗАТВЕРДЖЕНО

    постановою Кабінету Міністрів України

    від ____________ 2012 р. № _____


    ПОРЯДОК

    забезпечення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення окремих категорій громадян

    1. Цей Порядок визначає механізм забезпечення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення окремих категорій громадян:

    1) інвалідів першої та другої групи (праці, загального захворювання, дитинства, війни);

    2) інвалідів війни третьої групи;

    3) осіб з сімей, що мають дитину інваліда, за умови, що дитина проживає разом з сім'єю;

    4) осіб з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї згідно із Законом України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям";

    5) осіб, які отримують субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

    2. Для цілей цього Порядку терміни вживаються у такому значенні:

    адреса громадянина - це відомості паспортного документа про місце проживання (адміністративно-територіальну одиницю, на території якої особа проживає) із зазначенням адреси житла особи, на яку необхідно доставити приймач-декодер;

    засіб приймання сигналу цифрового телерадіомовлення - це приймач-декодер DVB-T2, MPEG-4, HD з інтегрованою системою умовного доступу Irdeto Cloaked CA, що забезпечує прийом цифрового ефірного телевізійного мовлення у стандарті DVB-T2 (далі - приймач-декодер).

    3. Забезпечення приймачами-декодерами громадян здійснюється на безоплатній основі з урахуванням інформації про наявність сигналу цифрового телевізійного мовлення у стандарті DVB-T2 на територіях їх проживання та спосіб прийому телевізійних програм, яким вони на сьогодні користуються, із розрахунку на одне житлове приміщення (будинок) - один приймач-декодер.

    4. Держкомтелерадіо відповідно до Закону України „Про здійснення державних закупівель" визначає підприємства, установи чи організації, що здійснюватимуть:

    поставку (закупівлю) приймачів-декодерів;

    доставку (вручення) посилок з вкладенням приймачів-декодерів за адресами громадян.

    5. Органи праці та соціального захисту населення (далі - уповноважені органи) інформують громадян про можливість забезпечення приймачами-декодерами шляхом розміщення на інформаційних стендах та офіційних веб-сайтах в мережі Інтернет інформаційних листівок-пам'яток і зразків заяв.

    6. Уповноважений орган перевіряє статус громадянина та на підставі поданих до 1 червня 2012 року заяв формує списки громадян, які безоплатно забезпечуватимуться приймачами-декодерами (далі - списки).

    Уповноважений орган включає до списків громадян, заяви яких відповідають вимогам, викладеним у пункті 7 цього Порядку.

    7. Заява може бути подана до уповноваженого органу громадянином поштою, особисто або через уповноваженого представника.

    У заяві зазначається:

    прізвище, ім'я, по батькові;

    паспортні дані;

    реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код);

    категорія відповідно до пункту 1 цього Порядку;

    адреса громадянина;

    контактні номери телефонів;

    відомості про дозвіл громадян відповідно до Закону України „Про захист персональних даних" на обробку персональних даних;

    спосіб прийому телевізійних програм, яким на сьогодні користується громадянин (ефірний, кабельний, супутниковий та ін.);

    підпис громадянина.

    8. У списках зазначається прізвище, ім'я та по батькові громадян, серія і номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код), категорія відповідно до пункту 1 цього Порядку, адреса громадянина та спосіб прийому телевізійних програм, яким на сьогодні користується громадянин.

    9. Списки формуються по мірі надходження заяв, підписуються керівниками уповноважених органів, затверджуються районними (районними у містах) державними адміністраціями, та щомісяця не пізніше 20 числа передаються Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям.

    10. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації узагальнюють отримані списки та щомісяця до 1 липня 2012 р. подають (в письмовій та електронній формі) їх Держкомтелерадіо.

    До списків не включаються громадяни, що були включені до поданих Держкомтелерадіо списків раніше.

    11. Рішення про черговість доставки (вручення) приймачів-декодерів і забезпечення ними громадян затверджується наказом Держкомтелерадіо з урахуванням інформації про наявність сигналу цифрового телевізійного мовлення у стандарті DVB-T2 на територіях їх проживання та спосіб прийому телевізійних програм, яким на сьогодні користується громадянин.

    12. На підставі поданих списків з урахуванням наявності сигналу цифрового телевізійного мовлення у стандарті DVB-T2 на територіях проживання громадян Держкомтелерадіо формує та затверджує списки, на підставі яких здійснюватиметься переможцем процедури закупівлі доставка (вручення) приймачів-декодерів за адресами громадян.

    13. Доставка (вручення) приймачів-декодерів громадянам здійснюється посилками відповідно до Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 р. № 270 (Офіційний вісник України, 2009 р., № 23, ст. 750).

    Переможець процедури закупівлі, що здійснював доставку (вручення) приймачів-декодерів за адресами громадян, подає Держкомтелерадіо звіт з інформацією про громадян, на адреси яких було доставлено (вручено) приймачі-декодери.

    14. З метою забезпечення прозорості витрачання коштів державного бюджету, що спрямовуються на забезпечення приймачами-декодерами громадян, на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо оприлюднюється інформація про результати виконання цієї постанови.

    15. Держкомтелерадіо забезпечує координацію роботи із забезпечення приймачами-декодерами громадян та здійснює контроль за виконанням цього Порядку.

    ЗАТВЕРДЖЕНО

    постановою Кабінету Міністрів України

    від ____________ 2012 р. № _____


    ПОРЯДОК

    використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення

    1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення» (далі - бюджетні кошти).

    2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Держкомтелерадіо.

    3. Бюджетні кошти використовуються з метою забезпечення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення (далі - приймач-декодер) окремих категорій громадян з урахуванням інформації про наявність сигналу цифрового телевізійного мовлення у стандарті DVB-T2 на територіях їх проживання та спосіб прийому телевізійних програм, яким на сьогодні користується громадянин.

    4. Бюджетні кошти спрямовуються Держкомтелерадіо на здійснення витрат, пов'язаних з:

    поставкою (закупівлею) приймачів-декодерів;

    доставкою (врученням) посилок з вкладенням приймачів-декодерів за адресами громадян.

    5. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.

    6. Держкомтелерадіо за результатами проведеного тендеру укладає з переможцями процедури закупівлі товарів, робіт і послуг договір про закупівлю з урахуванням:

    можливості зменшення обсягів закупівлі в залежності від реального фінансування видатків;

    недопущення включення до собівартості товарів, робіт і послуг витрат, які безпосередньо не пов'язані з їх наданням або необґрунтованого збільшення їх вартості.

    7. Попередня оплата товарів, робіт і послуг здійснюється з урахуванням положень бюджетного законодавства та положень цієї постанови.

    У разі отримання попередньої оплати переможці процедури закупівлі подають Держкомтелерадіо:

    щомісячну до 5 числа місяця інформацію про поставлені товари, виконані роботи, надані послуги;

    акти приймання-передачі, які підтверджують виконання умов договору для здійснення остаточної оплати.

    8. Не допускається спрямування бюджетних коштів на:

    придбання товарів, робіт і послуг, не пов'язаних із здійсненням заходів, зазначених у пункті 4 цього Порядку;

    здійснення видатків, передбачених іншими бюджетними програмами;

    здійснення заходів, метою яких є отримання прибутку;

    оплату посередницьких послуг.

    9. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, облік бюджетних зобов'язань, а також відкриття рахунків в органах Казначейства та проведення операцій, пов'язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюються у встановленому законодавством порядку.

    10. Переможці процедури закупівлі товарів, робіт і послуг надсилають щомісяця до 20 числа наступного періоду Держкомтелерадіо інформацію про використання бюджетних коштів для її узагальнення і подання Мінфіну до 30 числа зазначеного періоду.

    11. Складення та подання фінансової та бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.