Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Томенко хоче, щоб депутати виступали на телебаченні у праймі


    16 февраля 2012 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що опозиції важко пробитися на державні ЗМІ. Він пропонує визначити конкретний час в ефірі, коли народні депутати мають право виступити з питань своєї депутатської діяльності. На його думку, це має бути час у проміжку між 19-ю та 21 годинами (а не вночі чи в денний час по буднях), бо саме у вечірній прайм люди зазвичай дивляться політичні програми. Про це він сказав в інтерв'ю «Телекритиці», яке незабаром буде опубліковане.

    Нагадаємо, згідно з п. 1ст. 18 закону «Про статус народного депутата України», народний обранець має право «виступу з питань його депутатської діяльності не рідше одного разу в місяць у друкованих засобах масової інформації, у прямому ефірі на радіо або у режимі прямого ефіру (до 10 хвилин в місяць) та в прямому ефірі або у режимі прямого ефіру на телебаченні (до 20 хвилин в місяць), на радіо (до 10 хвилин в місяць) та телебаченні (до 20 хвилин в місяць), безкоштовно, засновником (співзасновником) яких виступають органи державної влади, організації або установи, що фінансуються повністю або частково за рахунок коштів державного бюджету. Редакції газет, засновниками яких виступають органи державної влади, зобов'язані публікувати подані народним депутатом матеріали не рідше одного разу на місяць обсягом до 1/16 загальної газетної площі».

    «Щодо обласних телекомпаній, то тут складна історія. Я заздалегідь надсилаю листи на ОДТРК з проханням надати можливість витупити. У мене були випадки, коли мене показували вночі в будній день. Зараз я отримав інформацію з Держкомтелерадіо, що кожна обласна ТРК планує в сітці мовлення раз в тиждень депутатську годину. Хтось її ставить вдень по буднях, хтось у вихідний день. Я вважаю, що треба ставити в час, коли люди дивляться, а не для звітності», - зазначив пан Томенко.

    На думку віце-спікера, існує ще одна регіональна проблема. «Можливо для Закарпаття раз на тиждень програми достатньо, а для Львова чи Києва - це абсурд. Там набагато більше народних депутатів, і вони всі не вмістяться в одну годину. Тому очевидно тут треба більш творчо підходити до цього питання, бо ближче до виборів опозиційним депутатам виступити навіть у невигідний час буде дуже важко», - зауважив він, додавши, що, очевидно, уточнення часу для виступу буде внесено змінами до закону про статус народного депутата.

    Не менш складно виступити опозиційним депутатам на радіо, каже Томенко. «А газети взагалі відмовилися друкувати опозиційних депутатів, - обурюється він. - Я проекспериментував на двох черкаських газетах, які перетворилися на вісник Партії регіонів і голови обласної держадміністрації. Ці газети, де засновниками є обласна рада і ОДА відмовились взяти у мене - заступника голови Верховної Ради - навіть вітання з Новим роком. А я, до речі не мало корисного і для медіа, і для Черкащини. До речі, я захищав ці газети, коли різна влада їх пресувала. То ж якщо від мене не беруть матеріали, то від інших опозиціонерів тим паче. Я стовідсотково заявляю, що народні депутати від опозиції не мають можливості відповідно до закону працювати з друкованими ЗМІ, які фінансуються повністю або частково за рахунок коштів державного бюджету».

    Як писала «Телекритика», з деяких областей надходили скарги від редакторів місцевих комунальних газет, що їм заборонили критикувати владу і друкувати представників опозиції.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.