Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    ZIK отримав 12 частот на Львівщині, а «Чорноморка» не змогла повернути свої три частоти в Криму


    15 февраля 2012 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 15 лютого підбила підсумки конкурсу на вільні частоти та відрізки мовлення, оголошеного 24 листопада 2011 року. На конкурс були виставлені 20 телевізійних та шість радіочастот (або вільних відрізків мовлення на них).

    За результатами конкурсу львівський телеканал ZIK отримав мережу з 12 частот з малопотужними передавачами у Львівській області, ТРК «Сат-плюс» зі Слов'янська повернула собі 24 ТВК у Краматорську (мовлення 12 годин на добу середньодобово), натомість «Чорноморська ТРК» не змогла повернути собі три частоти в Криму - їх віднесли до резерву. Також до резерву внесли ще чотири телечастоти, на яких не виявилося претендентів.

    Що стосується радіо, то 106,4 МГц у Донецьку (12 годин на добу) дісталася «Шансону», який мовить решту 12 годин на цій частоті. УКХ-частоти у Вінниці та Краматорську, на яких раніше мовила компанія НАРТ, отримали радіо «Марія» та нова місцева ТРК «Можливість», відповідно. А відрізок обсягом 1 год 15 хв на тиждень на 105,6 МГц у Добромилі Львівської області дістався місцевій ТРК «Західна столиця». До резерву віднесено ФМ-частоти в Краматорську, де переможця не визначено, і Конотопі, де претендентів не виявилося.

    Телебачення

    На три частоти в Криму (24 години на добу) - 37 ТВК у селищі Нові Петрівці, 31 ТВК у селищі Совєтському та 33 ТВК у селищі Чорноморському - претендувала тільки ТОВ «Чорноморська ТРК».

    Заступник голови Нацради Лариса Мудрак нагадала, що ці частоти раніше належали «Чорноморській ТРК». «Суттєві порушення не дозволили компанії продовжити діяльність, їй не було продовжено ліцензію. Ми маємо судові позови до Нацради, одна зі справ розглядається вже у Вищому адміністративному суді. У регулятора завжди була позиція, що під час судових процесів ми не розглядаємо питань компаній», - сказала вона. З нею погодилася перший заступник голови Оксана Головатенко.

    Відтак, члени Нацради одноголосно не віддали за «Чорноморську ТРК» жодного голоса. Частоти відправили до резерву.

    На 24 ТВК у місті Краматорську Донецької області (12 годин на добу середньодобово - мовлення цілодобово в непарні числа місяця) також подався тільки один претендент - ТРК «Сат-плюс» з міста Слов'янська Донецької області.

    Раніше на цій частоті почергово мовили партнери ТРК «Схід-плюс» і ТРК «Сат-плюс». Вони оскаржували відмову Нацради в продовженні ліцензії. Але нині, за словами представника компанії, засновники прийняли рішення зупинити судове провадження.

    Члени регуляторного органу одноголосно проголосували за перемогу ТРК «Сат-плюс» у конкурсі.

    На 12 частот у Львівській області з передавачами малої потужності (24 год на добу), від яких відмовився попередній мовник - комунальна ТРК «Львів-ТБ» - виявився один претендент - ТОВ «ТРК "Міст-ТБ"» (телеканал ZIK) з міста Львів.

    Оскільки це повторний конкурс на ці частоти, ZIK уже вдруге подавався на них. «Попередній ліцензіат говорив, що є складнощі з освоєнням цих частот. Ми свідомі того, що можемо стикнутися з проблемами. Але будемо йти до кінця і в найкоротші терміни їх освоїмо», - сказав представник компанії.

    Члени Нацради одноголосно проголосували за перемогу ZIK у конкурсі на 46 ТВК у селищі Бітлі, 45 ТВК у селищі Борині, 33 ТВК у місті Броди, 23 ТВК у селі Верхньому, 54 ТВК у місті Добромилі, 54 ТВК у селі Завадці, 45 ТВК у селі Козьовій, 43 ТВК у селищі Красному, 45 ТВК у селі Лімній, 46 ТВК у селі Підгородцях, 58 ТВК у селищі Підбужі, 54 ТВК у селищі Славському Львівської області.

    На 2 ТВК у місті Марганці Дніпропетровської області (24 год на добу), від якого відмовився канал ТОНІС, 35 ТВК у місті Волновасі Донецької області (24 год на добу), від якого відмовилася Донецька ОДТРК, 41 ТВК у місті Тростянці Сумської області (8 год на добу) та 38 ТВК у місті Жашкові Черкаської області (4 год на добу) не виявилося жодного претендента. Частоти відправили до резерву.

    Радіо

    На 70,91 МГц у місті Вінниці (24 год на добу, 2 кВт) виявився один претендент - ТОВ «ІФ Медіа Груп» (радіо «Марія»).

    Представник компанії пояснив, що радіо «Марія» вже має досвід мовлення в УКХ-діапазоні в Києві, тож хотіла б розширитися на Вінницю. Голова Нацради Володимир Манжосов звернув увагу на те, що радіо «Марія» не подавалося на частоту 68,08 МГц у Краматорську Донецької області. «Ми зацікавлені в усіх УКХ, але враховуємо свої можливості», - пояснив представник компанії.

    Нацрада одноголосно визнала радіо «Марія» переможцем конкурсу на 70,91 МГц у Вінниці.

    На 106,4 МГц у місті Донецьку (12 годин на добу, 1 кВт) виявився один претендент - ТРК «Шансон», яка мовить інші 12 годин на добу на цій частоті. Одноголосно її обрали переможцем.

    На 102,8 МГц у місті Краматорську Донецької області (24 год на добу, 500 Вт) претендували три мовники - Національна радіокомпанія України, ТРК «Шансон» і місцева ТРК «Альянс» (радіо «Фокус») з міста Шахтарська Донецької області, яка, власне й мовила раніше на цій частоті.

    Паралельно з планами почати розвиток мовлення на середніх хвилях, НРКУ продовжує спроби розширити ФМ-мережу. Адже, за словами представника НРКУ, експлуатація передавачів у ФМ-діапазоні потребує в шість разів менше бюджетних коштів.

    Однак НРКУ набрала лише два голоси, ТРК «Альянс» - три голоси, ТРК «Шансон» - два голоси. Оскільки переможця не було визначено, частоту віднесли до резерву.

    На частоту 68,08 МГц у місті Краматорську Донецької області ( 24 год на добу, 1 кВт) подався один претендент - нова ТРК «Можливість» з міста Слов'янська Донецької області, яка запропонувала концепцію радіо духовно-просвітницького формату. Нацрада одноголосно визнала цю нову компанію переможцем.

    На частоту 105,6 МГц у місті Добромилі Львівської області (1 год 15 хв на тиждень, 250 Вт) претендувала ТРК «Західна столиця» з міста Львова, яка з 2003 року працює на першому каналі дротового радіо в цьому регіоні. «Оскільки на Старосамбірщині зруйновано мережу проводового радіо, ми б хотіли мовити в ефірі», - пояснив представник. Ця компанія одноголосно визнана переможцем.

    На частоту 104,6 МГц у місті Конотопі Сумської області (8 год на добу, 250 Вт) претендентів не виявилося, тож частоту відправили до резерву.

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.