Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    В Україні збудовано мережу цифрового ефірного телевізійного мовлення


    31 января 2012 | Телевидение / Пресс-релизы | Добавил: Евгений Ленов
    Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення перевірила результати роботи ТОВ «ЗЕОНБУД», визначеного за результатами конкурсу в грудні 2010 року провайдером вітчизняних цифрових мультиплексів. Перевірка підтвердила стовідсоткове завершення етапу розбудови мережі цифрового ефірного мовлення в Україні.

    За словами голови Національної ради Володимира Манжосова, «ЗЕОНБУДУ» упродовж року вдалося виконати всі умови, зазначені в наданих йому ліцензіях. Встановлене компанією високоякісне обладнання дозволяє забезпечити цілодобове мовлення для 28 загальнонаціональних та 82 телерадіоорганізацій місцевої та регіональної територіальної категорії мовлення. Голова Національної ради акцентував на тому факті, що перегляд 32 телепрограм у цифровій мережі буде безкоштовним для всіх глядачів.

    Генеральний директор ТОВ «ЗЕОНБУД» Віктор Галич переконаний, що розбудова однієї з найбільших телемереж у Європі в короткий термін була б неможлива без чіткої державної стратегії та взаємодії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, НКРЗІ, Генерального штабу Збройних Сил України, без підтримки Адміністрації Президента і Кабінету Міністрів України, а також без плідної співпраці з колективами Концерну РРТ та Українського державного центру радіочастот. Адже необхідно було встановити 664 потужних цифрових передавачів по всій території країни за умови забезпечення безперебійної роботи діючих аналогових телемереж.

    «Таким чином, можна говорити про завершення першого важливого етапу переходу України до цифрового телебачення – розбудови національної мережі цифрового ефірного мовлення в Україні. Утім, остаточне запровадження «цифри» в ефірі відбудеться тоді, коли кожний наш співвітчизник зможе безперешкодно користуватися цією новітньою і якісною послугою», – зазначив голова Національної ради.

    Як відомо, цифровий сигнал можна буде приймати за допомогою так званих сет-топ-боксів. Для малозабезпечених домогосподарств передбачена державна допомога. У Державному бюджеті України на 2012 рік уже виділено на зазначені цілі 350 млн. 120 тис. гривень. Цих коштів вистачить, щоб забезпечити сет-топ-боксами понад 800 тисяч сімей. Ще 700 тисяч сімей отримають прилади в наступному році. «Найближчим часом ми очікуємо прийняття урядової постанови, і відразу оголошуємо тендер на закупівлю соціальних сет-топ-боксів на передбачену в Держбюджеті суму», – повідомив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович.

    Крім того, за словами генерального директора ТОВ «ЗЕОНБУД» Віктора Галича, у лютому в Україну надійде перша партія сет-топ-боксів кількістю до 200 тис. шт. Вона призначена для вільного продажу всім бажаючим.

    Сьогодні вже 22 загальнонаціональні телеканали ведуть мовлення в ефірі в цифровому форматі за допомогою нової телемережі. «ЗЕОНБУД» виконав ліцензійні умови з будівництва телемережі й збирається зосередитися на забезпеченні надійної експлуатації цифрових мультиплексів та забезпеченні населення сет-топ-боксами.

    Источник: Пресс-служба Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.