Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    ТВі отримав попередження Нацради


    29 сентября 2011 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Телеканал ТВі отримав попередження Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. За таке рішення члени Нацради одностайно проголосували 28 вересня.



    За словами члена Нацради Оксани Головатенко, регулятор провів планову перевірку телекомпанії. Виявлено, що ТВі упродовж року не розпочав мовлення у низці міст Криму, а у селі Верхні Ясени (Івано-Франківська область) компанія розпочала лише тестове мовлення, а потім припинила його. Також у мовленні каналу Нацрада виявила невідповідність ліцензійним вимогам: зокрема, кінопоказ становить 5 годин замість 13 годин.



    Представник каналу ТВі - юрист Юрій Крайняк - відповів, що чинна ліцензія компанії на ці міста не містить додатків, які визначають перелік каналів мовлення. Він нагадав, що Нацрада сама анулювала ці додатки, які закріплювали право ТВі і 5-го каналу мовити на частотах, виграних на конкурсі 27 січня 2010 року.



    «Після цього нам повідомляли, що Нацрада самовільно переоформила ці ліцензії на мовлення, але ми про це не знаємо. Ми заяв про переоформлення не надавали», - сказав він.



    А у селі Верхні Ясени, за його словами, канал не мовить через те, що не має відповідного дозволу від УДЦР. А УДЦР не хоче надавати дозвіл через відсутність додатків, скасованих Нацрадою. «Відповідно до закону «Про телебачення та радіомовлення», ліцензія є дозвільним документом, який надає право використовувати канали мовлення за умови наявності дозволів на експлуатацію від УДЦР», - додав він.



    Також Юрій Крайняк наголосив, що санкції, які може застосувати Нацрада, є адміністративно-господарськими (приміром, попередження). Оскільки акт перевірки датований 25 листопада, термін, коли Нацрада могла застосувати цю санкцію (протягом 6 місяців, тобто до травня), вже минув. У відповідь на це представник юридичного відділу Нацради зазначив, що посилання на норми адміністративно-господарського законодавства є недоречними, оскільки існує спеціальний закон «Про телебачення і радіомовлення». Детальніше про обгрунтування Нацради - у її офіційному повідомленні.



    «Нацрада ніяким чином не впливає і не перевіряє господарську діяльність компанії», - додала Оксана Головатенко.



    Твердження про невідповідність програмної концепції ліцензійним вимогам пан Крайняк вважає безпідставними. І знову наголошує, що без чітко визначених критеріїв віднесення продуктів до жанрів «будь-які заходи регулювання є незаконними».



    На це твердження Оксана Головатенко додала: «Якщо у вас у ліцензії кінопоказ 13 годин, а зараз 5 годин, то ви вважаєте, що представник, який проводить перевірку, не може відокремити кінопоказ від іншого продукту?» У відповідь пан Крайняк зазначив, що Discоvery також можна відносити до кінопоказу (документальне кіно виробництва Discоvery та інших компаній, яке транслює ТВі. - ТК).

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.