Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    МТРК «Чернівці» і «САТ-плюс» оскаржили цифровий конкурс


    24 сентября 2011 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    МТРК «Чернівці» з міста Чернівці і телекомпанія «САТ-плюс» з міста Слов'янська Донецької області оскаржили результати конкурсу на вільні місця в цифрових мультиплексах. Про це «Телекритику» повідомили в Незалежній асоціації телерадіомовників, членами якої є обидві компанії.



    За словами керівника правового центру НАМ Тетяни Фоміної, МТРК «Чернівці» і «САТ-плюс» оскаржують не оголошення конкурсу, як «Чорноморська ТРК» і канал ТВі, а результати конкурсу на частоти в місті Чернівці і місті Андріївці Донецької області. «Позовна вимога - скасувати рішення про визначення переможців у Чернівцях і Андріївці», - повідомила вона.



    Підставами для позову стало те, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, на думку позивачів, порушила вимоги власного Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, оскільки не надала пріоритет місцевим мовникам, якими є МТРК «Чернівці» і «САТ-плюс». У позові МТРК «Чернівці» також зазначено, що Нацрада порушила закон «Про телебачення і радіомовлення», оскільки позивач є чинним ліцензіатом, і Нацрада взагалі не мала права проводити конкурс.



    Нагадаємо, що в Андріївці переможцями цифрового конкурсу серед регіональних компаній стали Донецька ОДТРК і ТОВ «ТРК "Україна"» з Донецька, а також нове ТОВ «Новий формат ТВ» з Києва. Одне місце на частоті залишилося вільним і має бути виставлене на повторний конкурс. У Чернівцях перемогли Чернівецька ОДТРК і нові ТОВ «Партнер ТВ» з Києва, ТОВ «Чернівецький промінь» і ТОВ «Місто ТБ» з Чернівців.



    За даними НАМ, усього за результатами цифрового конкурсу 68 телерадіокомпаній не отримало ліцензій.



    Тетяна Фоміна пояснює невелику кількість позивачів зневірою в позитивні рішення судів. «Компанії не вірять в те, що можуть захистити свої права у наших судах. На жаль, українська судова гілка своїми рішеннями не всиляє оптимізму, але перевага телекомпаній в тому, що в даних судових справах остання інстанція це - європейський суд, тому я вважаю що їх шанси на перемогу дуже високі»,- зазначила вона.



    Як писала «Телекритика», 23 серпня цифровий конкурс оскаржив телеканал ТВі. У своїй позовній заяві канал посилається на те, що здійснення ефірного цифрового мовлення з використанням технології мовлення DVB-T2 в Україні заборонено, оскільки відповідно до статті 22 закону «Про телебачення і радіомовлення» конкурс в телемережі може бути оголошений лише після того, як відповідна телемережа буде створена у встановленому законом порядку, а мережа DVB-T2 Нацрадою ніколи не створювалася.



    14 вересня цифровий конкурс оскаржила «Чорноморська ТРК» - на тих самих підставах і з такими ж позовними вимогами, що й ТВі.



    А 15 вересня цифровий конкурс оскаржив канал «Малятко-ТВ». Він вимагає визнати протиправними та скасувати рішення Національної ради з про переможців конкурсу, оскільки вважає, що були порушені конкурсні умови та норми Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, які надавали пріоритет мовникам з дитячими програмами.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.