Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Малятко-ТВ» оскаржив цифровий конкурс


    16 сентября 2011 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Телеканал «Малятко-ТВ» оскаржив результати конкурсу на місця в цифрових мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5. Позов з вимогою визнати протиправними та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про переможців конкурсу канал подав 15 вересня до Окружного адміністративного суду міста Києва. Про це «Телекритику» повідомив директор «Малятко-ТВ» Володимир Кметик.

    Телеканал вважає, що рішення Нацради суперечать нормам ст.25 закону «Про телебачення і радіомовлення» та п. 1.3-1.5, 2.1, 2.2, 3.9 Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору.

    У своїй позовній заяві телеканал вказує на те, що в конкурсних умовах (в частині вимог до програмної концепції мовлення) було рекомендоване розміщення дитячих програм. Також у Плані розвитку національного телерадіоінформаційного простору зазначено, що в процесі ліцензування надається перевага мовникам, які виробляють та поширюють соціально важливі програми (зокрема, дитячі).

    «Малятко ТВ» нагадує, що є єдиним українським телеканалом для дітей, а у своїй програмній концепції запропонував найбільшу кількість дитячих програм (15 годин на добу), з яких 7 год 24 хв - програми власного виробництва. А з-поміж 28 переможців конкурсу 19 каналів узагалі не містять дитячих програм, а ті, що містять, передбачають лише від 30 хв до 1 год 55 хв на день.

    «Проте незважаючи на свій формат телевізійного мовлення (дитячий), свою програмну концепцію мовлення, повністю орієнтовану на дитячу аудиторію, Позивач безпідставно не був визнаний переможцем Конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на жодному каналі мовлення багатоканальних телемереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5», - сказано в позові. «Малятко-ТВ» звертає увагу, що за таких обставин є незрозумілим, на підставі яких критеріїв Нацрада оцінювала конкурсантів.

    Також, на думку телеканалу, Нацрада знехтувала вимогами Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору про забезпечення глядачів різноформатним мовленням, а також рішенням Громадської ради при Нацраді, яка рекомендувала виділити в одному з мультиплексів місце для дитячого каналу. Крім цього, «Малятко-ТВ» вбачає в результатах конкурсу порушення закону «Про охорону дитинства», відповідно до якого держава сприяє, з-поміж іншого, доступності теле- і радіопрограм, розрахованих на дитячу та молодіжну аудиторію.

    Ще однією підставою для скасування результатів конкурсу, на думку «Малятко-ТВ», є процедурні порушення. Посилаючись на п. 13 і 16 ст. 25 закону «Про телебачення і радіомовлення», телеканал вважає, що за результатами проведення одного конкурсу Нацрада може прийняти лише одне рішення. І хоча Нацрада оголошувала один конкурс (на загальнонаціональне мовлення в мультиплексах), проте за його результатами прийняла 28 рішень.

    Як писала «Телекритика», 23 серпня цифровий конкурс оскаржив телеканал ТВі. У своїй позовній заяві канал посилається на те, що здійснення ефірного цифрового мовлення з використанням технології мовлення DVB-T2 в Україні заборонено, оскільки відповідно до статті 22 закону «Про телебачення і радіомовлення» конкурс в телемережі може бути оголошений лише після того, як відповідна телемережа буде створена у встановленому законом порядку, а мережа DVB-T2 Нацрадою ніколи не створювалася.

    Нагадаємо, 18 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розподілила переможців конкурсу на вільні місця в цифрових мультиплексах (багатоканальні телемережі МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) із загальнонаціональним покриттям.

    Місця у МХ-1 отримали:
    «Інтер» (HD)
    «Україна» (HD)
    «1+1»
    НТН
    К1
    НТКУ
    ICTV
    Enter фільм

    МХ-2:
    «Україна» (логотип «Кіноточка», HD)
    СТБ
    ТЕТ
    М1
    К2
    Новий канал
    НБМ (95 канал)
    «MTV Україна» (HD)

    МХ-3:
    «Мега» (HD)
    Enter music (HD)
    «Україна» (логотип «НЛО-ТБ»)
    Real estate TV
    «Хокей»
    Star TV
    «Погода ТБ»
    Gоldberry

    МХ-5:
    «Банк-ТВ» (HD)
    ТОНІС (HD)
    «ВінтажТВ»
    «Ескулап-ТВ»

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.