Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Цифрове мовлення може знищити дрібних кабельників


    1 сентября 2011 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Після оголошення переможців конкурсу на цифрове мовлення із загальноукраїнським покриттям усі провайдери програмної послуги повинні будуть за свій рахунок включити в мережу 32 цифрових ефірних програми, що належать приватним компаніям, в усі пакети. Про це повідомляє асоціація «Телекомунікаційна палата України».



    Телекомпанії, які стали переможцями конкурсу, отримають ліцензії на ефірне мовлення в цифровому форматі. Відповідно до вимог закону «Про телебачення і радіомовлення», їхні програми будуть включені в універсальну програмну послугу (УПП). Отже, вони повинні бути присутні у всіх пакетах, незалежно від можливостей провайдера забезпечити таке збільшення кількості програм.



    Мережі невеликих кабельних операторів мають маленький ресурс для розширення кількості програм, наголошують у Телекомпалаті, і це може призвести до того, що ринок регіонального платного телебачення переживе серйозний спад. Провайдери можуть піти з ринку, взагалі залишивши без інформації дрібні населені пункти; продати свій бізнес, просто піти в тінь або перейти на інтернет-платформу, як це зробив «Укртелеком». «У будь-якому випадку всі ці варіанти не передбачають перебування у сфері впливу Національної ради, тому що припускають відхід від статусу провайдера програмної послуги», - впевнений Костянтин Грицак, директор ТПУ.



    Також в асоціації зазначають, що у зв'язку зі змінами в універсальній програмній послузі, стає незрозумілим механізм подальшої ліцензійної роботи. Закон не зобов'язує провайдера вносити зміни в ліцензію через видачу Нацрадою ліцензій на мовлення, але універсальна послуга - одне з ключових зобов'язань провайдера. Таким чином, скоро 700 провайдерів програмної послуги зіткнутися з вимогою Нацради переоформити свої ліцензії. Це потребує не тільки часових, але і ресурсних витрат.



    «Закон "Про телебачення і радіомовлення" більше не може існувати в такому вигляді. Телекомпалата сподівається, що на найближчій сесії Верховної Ради України будуть внесені необхідні зміни, інакше ринок платного телебачення чекає чергова порція проблем», - вважає директор ТПУ.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.