Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    5 канал стурбований результатами цифрового регіонального конкурсу


    17 августа 2011 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    5 канал стурбований ходом і результатами конкурсу Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення на вільні місця в цифрових мультиплексах серед регіональних компаній. Відповідне повідомлення канал розіслав сьогодні, 17 серпня.



    Він незгодний з рішенням Нацради щодо його партнерів - телекомпаній «Полісся ТВ», «Автор ТБ», «НБМ-Запоріжжя» та ТОВ «ТРК ТРТ-ТБ».



    За рішенням Нацради вищеназвані телекомпанії були позбавлені можливості отримати ліцензії на цифрове мовлення. Очевидних причин для такого рішення не існує, і жодних пояснень телекомпанії не отримали, наголошує 5 канал. Хоча, за його інформацією, при підготовці до участі у конкурсі вони дотрималися всіх умов, надали повні пакети документів та концепції мовлення, а «за офіційними умовами конкурсу пріоритет на отримання ліцензій мають в першу чергу діючі ефірні мовники».



    «Телекомпанія «"Автор ТБ"» більше 15 років працює у телевізійному ефірі, ми маємо неоціненний досвід місцевого мовлення. Телекомпанія неодноразово була відзначена багатьма нагородами у тому числі і відзнакою Національної Ради. Результатом подібного рішення є поступове знищення місцевого мовника. Загалом на весь Дніпропетровський регіон було видано лише 4 ліцензії, що є вочевидь недостатньою кількістю і виглядає як загальна тенденція на нищення місцевого регіонально мовлення», - вважає Володимир Качанов, представник телекомпанії
    «Автор ТБ».



    Іван Адамчук генеральний директор «5 каналу», говорить: «Це відбулося у той час, коли Нацрада мала би автоматично переоформити ліцензії діючим мовникам. Наголошую - переоформити! Зі свого боку сподіваємося, що Нацрада як регуляторний орган, який має бути гарантом розвитку телевізійного мовлення в Україні, принципово глибоко і зважено підійде до питання конкурсного розподілу ліцензій на цифрове мовлення, щоб у суспільства не виникало жодних питань щодо прозорості роботи Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення. Закликаємо представників регуляторного органу дотримуватись у своїй діяльності прозорості та неупередженості, розуміючи всю повноту відповідальності перед законом».



    Нагадаємо, 17 серпня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення продовжила визначати переможців конкурсу на вільні місця в цифрових мультиплексах (багатоканальних телемережах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) із регіональним покриттям.



    Із результатами першого дня розгляду (16 серпня), коли стали відомі переможці у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській областях і Криму, можна ознайомитися тут.



    Повний список претендентів можна переглянути у порядку денному на сайті Нацради.



    Нагадаємо, на конкурс виставлено 28 місць із загальнонаціональним покриттям і 4 - з регіональним (тобто по 4 частоти в кожному зі 165 міст, де поставлять передавачі «Зеонбуду»). Прийом заяв завершився 22 липня.



    Загалом від 54 претендентів на загальнонаціональне мовлення надійшло 59 заяв, від 182 претендентів на місцеве і регіональне - 1040. Заяви від претендентів на місцеве і регіональне покриття розглядатимуться у вівторок та середу (16 та 17 серпня 2011 року).

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.