Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Роман Скрипін: «Я не шоумен. Я журналістом був і ним лишаюся»


    28 мая 2011 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Екс-керівник інформаційної служби ТВі розповів ТК, як «підніматиме» ранкову аудиторію Нового каналу

    Появи найсаркастичнішого політичного оглядача країни можна було очікувати де завгодно, тільки не в ефірі ранкового розважального шоу. Як любить казати наша «Дуся», «шок!»: з 30 травня Роман Скрипін буде новим ведучим ранкової програми Нового каналу «Підйом». У компанії з Ольгою Цибульською і Андрієм Шабановим.

    Новина несподівана, оскільки Скрипін став відомим завдяки зовсім іншому формату - новинно-публіцистичним програмам. Останнім його місцем роботи, нагадаємо, був канал ТВі. Після закриття програми «Правда Віталія Портникова / Романа Скрипіна» йому, керівнику інформаційної служби, обіцяли, що ТВі «із задоволенням продовжить з ним співпрацю», якщо він запропонує інші ідеї. Він запропонував нову концепцію вечірнього інформаційного мовлення, але відповіді від Миколи Княжицького не отримав.

    Рішення щодо Нового Роман Скрипін ухвалив майже одразу, на чекаючи. «Телекритика» привітала його з призначенням, що майже наклалося на День народження (27 травня), і розпитала, якими принципами він керувався, коли погоджувався на цю пропозицію.

    -Хто з Нового каналу запропонував вам посаду ведучого «Підйому»?

    - Подзвонило керівництво у вівторок (24 травня. - ТК). Уже в середу ми обговорювали деталі співпраці.

    - Чим саме вам цікаве ранкове шоу у форматі Нового каналу?

    - Поки що буде видно, як воно виглядатиме. Ясна річ, що перший вареник може бути грудкою, а може бути й не грудкою...

    Цікаво - чому ні, чому чогось не змінити і не стати ведучим розважальних програм? Гадаю, що проект, який я робив до цього на ТВі, не є запитаним на українських каналах, ніхто таке в ефір не поставить. А на ТВі від контракту відмовилися.

    - У чому вам як особистості притаманне амплуа шоумена?

    - Я не шоумен. Я журналістом був і ним лишаюся.

    - Ну гаразд, тоді як ви себе уявляєте в ролі ведучого розважального шоу?

    - Це ранкова програма, а не просто розважальне шоу. Це ж не «Фабрика зірок» чи талант-шоу, тут присутній інформаційний елемент, і ним я буду займатися в проекті.

    - Чи оновиться сам формат «Підйому» з новими ведучими в ефірі?

    - Я цього не знаю і коректно на питання відповісти не зможу. Очевидно, що формат у дечому зміниться, але це ж запитання до керівництва проекту. Я не знаю, який формат до цього був. :) Самі розумієте, що я не був ранковою людиною, тобто не був цільовою аудиторією (проекту «Підйом». - ТК).

    - Чи добре знайомі з майбутніми колегами за проектом, Ольгою Цибульською й Андрієм Шабановим?

    - Ні. Ми тільки-тільки познайомилися.

    - Як буде розподілено амплуа в програмі і якою буде ваша роль?

    - Кожен лишатиметься сам собою. Я собою лишатимуся: таким, як є в житті реальному, не слідчим, як у «Правді Романа Скрипіна».

    - Тобто глядачі можуть сподіватися і на якусь доброзичливість із вашого боку?

    - Ну так, а чому ні? :) Але з іронією, звісно, з гумором. З сарказмом час від часу...

    - Чи опікуватиметеся в межах «Підйому» інтерв'ю й оглядами преси?

    - Так, за участі абсолютно різних людей. Там буде посилання на контент інтернету, на пресу, на інші ЗМІ. Я думаю, що в майбутньому таких елементів буде й більше - щодо відео, наприклад. Поки що треба пообтертися, і тут я ще нічого не готовий сказати. Адже поки що не почуваюся як риба у воді.

    - «Підйом» для вас - це вже не дебют у царині ранкових програм. У 1996 році ви були ведучим «Доброго ранку, Україно!» на УТН...

    - Так, було. Але там я був ведучим новин і займався новинами.

    - За темпоритмом ви є «совою». Наскільки зміниться ваш графік з понеділка?

    - Найскладніше поміняти графік, тепер доведеться відмовлятися від певних речей. Раніше, коли були вечірні ефіри, я прокидався о 10-11-й ранку, а тепер треба бути вставати о четвертій.

    - Чи вели мову про співпрацю з іншими проектами Нового?

    - Поки про це не йдеться.

    - Чи виходитиме ваша програма «Дійова особа» на «Радіо Свобода»? Чи розглядаєте варіанти співпраці з іншими медіа?

    - Так, програма виходить. А далі все залежить від доброї волі керівництва радіо. Якщо знайдеться місце в ефірі для «Дійової особи», проект буде виходити, якщо не знайдеться - то припинить. Це ж не я вирішую.

    - Що стало останньою крапкою в рішенні закрити проект «Правда Романа Скрипіна»?

    - Це не до мене питання. Не я його закривав, його закривало керівництво каналу ТВі.

    - Які проекти ви пропонували керівництву ТВі після того, як стало ясно, що програма вже не виходитиме?

    - Вечірньо-інформаційні програми з нестандартним рішенням - тобто не класичні новини. Проект було надіслано минулої п'ятниці Миколі Княжицькому. Відповіді на надіслані пропозиції не було. І все.

    - Ми знаємо вас як ведучого «Правди з Романом Скрипіним», співавтора ідеї створення 5-го каналу, медіадиректора інформагенції «РБК Україна», керівника інформаційної служби ТВі... Якщо ви не бачили перспектив подальшої роботи в цьому напрямку на телебаченні, чи не розглядали варіант піти з ТБ взагалі, як свого часу вчинив Єгор Соболєв?

    - Знаєте, що ліпше - йти працювати таксистом чи реалізувати себе трошки в іншому амплуа, в іншій ролі? Вибір приблизно такий.

    Тут не треба компромісу з власним сумлінням, не буде докорів сумління: «Що ж я не виконую свою роботу як журналіст» або: «Це суперечить моєму світогляду». Це не суперечить моєму світогляду, і я буду робити те, що мені подобається. Чому я не можу цього робити?

    Довідка ТК

    Роман Скрипін народився 27 травня 1973 року в Полтаві. У 1997 році закінчив Інститут журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Кар'єру журналіста розпочав у газетах «Комсомолець Полтавщини» та «Україна молода».

    Починаючи з 1992 року, працює позаштатним журналістом студії «Гарт» Українського телебачення. У 1993-му - журналіст Центру творчого телебачення. З 1995-го по 1996-й є співвласником і журналістом-продюсером приватної «Агенції продюсерів».

    У 1996-му починає співпрацю з УТН у якості репортера, далі - шеф-редактора новин і ведучого новин «Доброго ранку, Україно!».

    З вересня 1998 р. - редактор-ведучий програми «Вікна. Огляд преси» телеканалу СТБ. За кілька місяців стає керівником та ведучим програм СТБ «Вікна. Опівночі», «Медіаклуб». У 2002 році через цензуру на українських телеканалах залишає канал і працює журналістом «Громадського радіо».

    Є співавтором ідеї створення 5-го каналу, де працював протягом трьох років на посаді шеф-редактора та ведучого підсумкової програми «Час».

    З 2006-го по 2008-й був медіадиректором інформагенції «РБК-Україна». У липні 2007-го року, разом з іншими журналістами створив, «Вільне видання 5team».

    У 2008 році став головою Незалежної медіа-профспілки України (переобрано у 2010 році).

    2 квітня 2009 року Роман Скрипін очолив інформаційну службу каналу ТВі. До травня 2011 року був ведучим проекту «Правда Романа Скрипіна». Нині є ведучим програми «Підйом» на Новому каналі.

    Источник: www.telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.