Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Freedom House: Свобода преси у світі на найнижчому рівні за понад 10 років


    3 мая 2011 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Лише одна людина з шести у світі живе в країні з вільними і незалежними засобами масової інформації. Це найгірший показник за останні 10 років, який зафіксувала у своєму щорічному звіті американська неурядова організація Freedom House, пише «Радіо Свобода».

    За даними звіту, Україна разом із Єгиптом, Угорщиною, Мексикою та Туреччиною потрапила до переліку країнзі «значним падінням свободи преси». Як відзначають представники Freedom House, в Україні, де упродовж тривалого часу були найкращі показники у регіоні, після приходу до влади Президента Віктора Януковича у 2010 році стало помітним згортання свободи преси. Серед іншого, були позбавлені частот ключові теле- і радіостанції, збільшилося переслідування журналістів, зросла самоцензура.

    Україна також опинилася в категорії країн чи територій, де преса є «частково вільною». Таких країн у світі 65, із її європейських сусідів до цієї категорії належать Сербія, Чорногорія, Хорватія, Румунія, Боснія й Герцеговина, Македонія, Косово та Молдова.

    Серед найбільш репресивних країн Freedom House відзначає Білорусь, Туркменистан, Узбекистан, Іран, М’янму та Північну Корею. У цих країнах, за словами дослідників, «незалежні засоби масової інформації практично не існують, не мають можливості для роботи, преса є офіційним органом режиму, доступ громадян до інформації є жорстоко обмежений, а інакомислення карається ув’язненням, тортурами та іншими формами репресій».

    До категорії «невільних» належать Росія, Казахстан, Вірменія, Пакистан, Таджикистан та Афганістан. Загалом таких країн виявилося 65. 68 зі 196 країн і територій були оцінені як «вільні» за ставленням до преси.

    Источник: www.telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.