Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Австралійським гумористам заборонили пародіювати королівське весілля


    29 апреля 2011 | Новости / Телевидение | Добавил: Елена Ленова
    Австралійська телерадіомовна корпорація АВС (The Australian Broadcasting Corporation) відмовилась від трансляції сатиричного висвітлення весілля британського принца Вільяма під тиском Бі-бі-сі, повідомляє сайт організації «Репортери без кордонів».

    Мистецька група The Chaser підготувала пародійний варіант висвітлення лондонських урочистостей для одного з каналів корпорації, одначе до АВС звернулася британська громадська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі, погрожуючи, якщо програма вийде в ефір, відмовити австралійцям у сигналі трансляції заходу. Як виявилось, використовувати кадри з королівського весілля в гумористичних програмах офіційно заборонено компанією Associated Press TV News. Австралійська телекомпанія, яка планувала транслювати королівське весілля також у серйозному варіанті, вирішила поступитись і скасувала гумористичну трансляцію.

    В АВС заявляють, що за погрозами Бі-бі-сі стояв секретаріат принца Вельського. Топ-менеджер телекомпанії Кім Долтон каже, що британське громадське телерадіомовлення забагато бере на себе, виступаючи від імені королівської родини, й подібні дії суперечать редакційній політиці АВС. Нагадаємо, британський монарх є також главою держави Австралі

    «Репортери без кордонів» нагадують британцям, що сатира є важливим елементом свободи слова у демократичній країні, а вчинок Бі-бі-сі «надсилає хибний меседж багатьом країнам, де право на пародію постійно порушується». Бі-бі-сі та королівській родині порадили мати більше толерантності та почуття гумору.

    Не бракує почуття гумору представникам The Chaser: один із коміків, Кріс Тейлор, заявив, що це велика честь – отримати заборону з уст коронованої особи. Його колега, Джуліан Морроу, каже: «Якщо монархія видає декрети, що вказують медіа, як і що їм висвітлювати, вона, здається, трохи відстала від сучасних демократичних часів. Утім, на те вона й монархія».

    Колектив The Chaser написав відкритого листа англійській королеві, в якому попросив у глави держави помилування. А сайт коміків зазнає нині неабиякого напливу охочих переглянути уривки забороненого шоу (дивіться відео тут).


    Источник: http:osvita.mediasapiens
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.