Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    У Мінську пройшли обшуки офісів телеканалу «Белсат» і «Європейського радіо»


    26 декабря 2010 | Телевидение / На украинском языке / ex-СССР | Добавил: Ольга Кравцова
    Увечері 25 грудня в мінському офісі «Європейського радіо для Білорусі» (Польща) співробітники спецслужб провели обшук і конфіскували всю техніку, повідомляє Білоруська асоціація журналістів (БАЖ).



    У повідомленні, розміщеному на сайті радіо, зазначено, що про обшук у редакції стало відомо з коментаря на форумі. Коли заступник головного редактора Віталій Зиблюк прибув до офісу, то побачив на сходах людей, які виносили техніку, «а з документів він отримав копію протоколу, написаного досить нерозбірливо». Понятим при обшуку був «інженер головного економічного управління Адміністрації президента».



    «По офісу нібито пройшов торнадо», - наводить сайт слова Віталія Зиблюка.



    Як повідомив пан Зибалюк інформагенції «БелаПАН», обшук тривав близько трьох годин, унаслідок нього конфіскували комп’ютери, ноутбуки, сервер, диктофони, фотоапарати, портативні відеокамери – всього 43 одиниці техніки.



    Пан Зиблюк пов’язує обшук з останніми президентськими виборами і зростанням популярності радіо та його сайту.



    «Європейське радіо для Білорусі» - міжнародна радіостанція, створена у 2005 році, головний офіс якої розташований у Варшаві. Корпункт у Мінську був відкритий у листопаді 2009 року. У листопаді 2010 року МЗС продовжив радіо акредитацію на 1 рік – до 10 листопада 2011 року.



    Також у ніч на 26 грудня невідомі увірвалися до мінського офісу супутникового телеканалу «Белсат» (Польща). Як повідомляє «Радіо Свобода», вони розрізали двері пилкою, тепер вхід до офісу опечатаний.



    На той момент в офісі нікого не було. Як повідомив офіційний представник телеканалу в Мінську Міхась Янчук, журналісти разом з технікою та меблями виїхали кілька днів тому.



    «У залишеному кілька днів тому мінському офісі "Белсату" з усього устаткування залишилася тільки доісторична друкарська машинка. У неї вставлений аркуш паперу, а на ньому написано від руки: "Specially for you». А до машинки причеплена помаранчева стрічка з написом "Белсат TV"», – повідомив пан Янчук у Facebook.



    «Белсат TV» - це єдиний незалежний телеканал в Білорусі, що працює з 10 грудня 2007. Телеканал було створено відповідно до угоди між польським Міністерством закордонних справ та польським державним телеканалом Polsat у 2007 році.



    25 грудня відбулися також обшуки на квартирах деяких затриманих журналістів і їхніх родичів, у тому числі в Наталі Радіної, Ірини Халіп та у квартирі її батька Володимира Халіпа, звідки співробітники КДБ забрали комп’ютер. Окрім цього, обшуки пройшли у квартирах громадських активістів та офісах деяких партій.



    Як розповідала в інтерв’ю ТК голова БАЖ Жанна Литвина, найбільш об’єктивними і надійними джерелами інформації в Білорусі є незалежні мовники, які працюють на Білорусь з-за кордону: супутниковий телеканал «Белсат», «Європейське радіо для Білорусі», Бі-бі-сі, «Радіо Свобода».

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.