Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Поверхность» хоче, щоб кабельники вимикали Перший під час футбольних матчів


    25 апреля 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» просить кабельних операторів припинити розповсюдження сигналу Першого національного під час трансляції програм і матчів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги Європи УЄФА у зв'язку з тим, що це порушує її права. Про це йдеться в повідомленні, яке отримали деякі кабельні оператори Хмельницької області, копію якого має також редакція ТК.

    Нагадаємо, минулого року у компанії «Поверхность Спорт-ТВ» були претензії щодо порушення прав до супутникової платформи Viasat через те, що вона ретранслювала канали ТЕТ і ТРК «Україна», які володіли субліцензією на показ матчів Ліги чемпіонів УЄФА в ефірному мовленні, але не в пакетах платного телебачення. «Поверхность» звернулася до суду, де вимагала компенсацію в розмірі 31 млн гривень, і частково виграла в суді першої інстанції, який постановив стягти чверть позовної суми - 8 млн гривень. Потім компанія програла апеляцію, але виграла касацію у Верховному Суді.

    Як повідомляла ТК, субліцензією на показ матчів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги Європи в ефірному мовленні цього сезону володіє Перший національний.

    За словами генерального директора асоціації «Укртелемережа» Наталії Клітної, кабельні оператори не можуть вимикати сигнал Першого, тому що він входить до складу універсальної програмної послуги. Крім того, вони не можуть втручатися в його сигнал, тому що умови ретрансляції не дають такого права. «Оскільки оператор ретранслює Перший національний відповідно до умов своєї ліцензії і цей канал включений до складу універсальної програмної послуги, він зобов'язаний показувати його в повному обсязі без змін відповідно до закону про телебачення і радіомовлення», - каже вона.

    Нагадаємо, схожі аргументи звучали й від компанії «Віжн ТБ», яка проліцензувалася в Національній раді як провайдер програмної послуги: ТРК «Україна» і ТЕТ входять до складу універсальної програмної послуги, і оператори платного телебачення зобов'язані їх ретранслювати.

    «На мою думку, вини провайдерів тут немає. Це питання має врегулювати Національна рада, виступивши незалежним арбітром з виконання норми закону про універсальну програмну послугу», - підкреслила Наталія Клітна.

    «Телекритика» звернулася до компанії «Поверхность Спорт-ТВ» з проханням пояснити ситуацію. Президент групи компаній «Поверхность» Віктор Самойленко назвав повідомлення, яке отримали деякі оператори, помилковим. За його словами, він не віддавав ніякого розпорядження звертатися до кабельників з проханням вимикати сигнал Першого.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.