Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Телеканали судяться з митницею і просять допомоги уряду


    26 марта 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Як стало відомо «МедіаБізнесу», українські телеканали судяться з Державною митною службою через зміну нею підходів до тимчасового ввезення носіїв із записами ТВ-програм і фільмів. Водночас, касети з теле- та кінопродукцією простоюють на митницях. Про це виданню повідомили у Індустріальному телевізійному комітеті.

    Серед телеканалів із такою проблемою зіштовхнулися «1+1», СТБ, «Новий канал» та інші.

    Проблема тягнеться ще з минулого року. Так, з моменту набуття для України чинності Конвенції про тимчасове ввезення (з 2004 р.) до лютого 2009 року касети (та інші носії) телевізійних програм і фільмів ввозилися телекомпаніями та кіновиробниками в Україну у режимі тимчасового ввезення з умовним повним звільненням від оподаткування, задекларованим і у ст. 206 Митного кодексу України.

    Канали ввозили їх для показу в телевізійному ефірі без права продажу на митній території України та з обов’язковою умовою зворотнього вивезення.

    «Саме так питання ввезення носіїв інформації кіновиробниками, дистрибюторами фільмів та телекомпаніями вирішується і у всіх європейських країнах, – розповідають в Індустріальному телевізійному комітеті. – Жодні зміни в українське законодавство, яке регулює режим тимчасового ввезення з умовним повним звільненням від оподаткування, не вносилися, проте, підхід митних органів у цьому питанні радикально змінився».

    Цю інформацію підтверджують також юристи «Нового каналу», СТБ та «Студії 1+1».

    «Це - індустріальная проблема, яка виникла через те, що в якийсь момент митники почали по-своєму оригінально трактувати існуюче законодавство. Зараз митниця вирішила, що податки для каналів, котрі ввозять носії в країну, мають нараховуватися не від суми вартості касет, а від всієї суми ліцензійного договору з виробником продукту. Зрозуміло, що мова йде про цифри зовсім іншого порядку», – розповів генеральний директор каналу «1+1» Олександр Ткаченко.

    За словами Анатолія Максимчука, директора юридичного департаменту телеканалу СТБ, зараз телеканали судяться з митницею, оскільки, на їхню думку, законодавчих підстав для накладання мита від вартості ліцензійних прав нема.

    «В Європейському союзі мито стягується із вартості носія, а не від вартості ліцензійних прав на твори», – каже він.

    Більше того: «Для визначення розміру таких податків та підтвердження митної вартості відео носія, митні органи вимагають подання документів, які підтверджують митну вартість товару, наприклад, угод контрактів, що дають право розповсюдження і демонстрування аудіовізуальних творів, документів які б підтверджували розмір інших витрат стосовно авторських прав», – стверджують на «Новому каналі».

    Зі слів юриста «Нового каналу» Катерини Мороз, канал вважає безпідставними такі вимоги митних органів та готується до їх оскарження у судовому порядку.

    Також телеканали готують чергове звернення до українського уряду з проханням підтримати їх у цьому питанні.

    За інформацією Олександра Ткаченка, вже розроблено законопроект, спрямований на те, щоб внести необхідні уточнення в законодавство та припинити подвійне трактування в цьому питанні.
    ІТК заявляє про готовність відстоювати позицію телекомпаній.

    «МедіаБізнес» відправив офіційний запит Державній митній службі України та чекає офіційної відповіді

    Источник: МедиаБизнес
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.