Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада готується скасувати списки адаптованих каналів


    23 марта 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення готує проект рішення про скасування списків адаптованих каналів. Інформацію, отриману «Телекритикою» з конфіденційних джерел, підтвердила член Нацради Оксана Головатенко, яка опікується цим питанням.



    Документ має назву «Про приведення деяких нормативних актів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у відповідність до Європейської конвенції про транскордонне телебачення» і передбачає скасування рішень Нацради, які стосуються обмежень на ретрансляцію іноземних каналів, у тому числі скасування всіх версій Перелік іноземних програм, ретрансляція яких не обмежується.



    За інформацією джерел ТК, нове рішення Нацради встановить, що обмеження або заборона розповсюдження телеканалу чи радіостанції буде можлива винятково за рішенням суду. Крім того, Нацрада запровадить так званий заявний принцип формування пакетів програм провайдерів (крім універсальної програмної послуги, всі програми якої перелічуються в додатку до ліцензії).



    «Я винесла цей проект рішення до Національної ради. На найближчому засіданні ми це питання розглянемо і будемо узгоджувати діяльність всіх мовників, виходячи з норм Європейської конвенції. Тому що всі ці списки суперечать Європейській конвенції. Є законодавство України, яке має виконуватися. А обмеження не повинні існувати, якщо на це немає певної заборони. І ці всі списки нелегітимні - це моя точка зору», - прокоментувала підготовку рішення Оксана Головатенко.



    Як повідомляла ТК, уперше про списки заборонених каналів Нацрада задумалася на початку 2008 року. 27 лютого 2008 року вона ухвалила рішення про внесення змін до Положення про порядок ліцензування мовлення (кабельного) та здійснення ретрансляції програм і звернула увагу провайдерів на перелік телеканалів, які потребують адаптації в Україні.



    2 квітня 2008 року Національна рада затвердила перелік іноземних телеканалів, що не потребують адаптації. До нього увійшли 34 канали, що відповідають вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Головним критерієм для потрапляння у список була країна походження телеканалу: усі вони - або з Європейського Союзу, або з країни, де ратифіковано Конвенцію. Протягом двох років перелік розширювався і станом на 22 липня 2009 року містить 109 телевізійних каналів. Однак у ньому нема найпопулярніших російських: «Первого канала. Всемирная сеть», «РТР-Планета», РЕН-ТВ, TVCI.



    1 жовтня 2008 року Нацрада зобов'язала провайдерів програмної послуги припинити ретрансляцію іноземних програм, зміст яких потребує адаптації до вимог законодавства Україні.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.