Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Кого бракує українському ефіру?


    12 марта 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    «День» на своїх шпальтах уже не раз порушував тему браку українського на українському ж телебаченні. Утім, реперні точки в нашому ефірі все ж є. Одна з них - це програма «Гра долі» на «5 каналі», яка звертається до важливих в нашій історії імен, але не з академічно-історіографічної точки зору, а зі зрозумілої та близької всім без винятку точки зору високих почуттів.



    На жаль, подібні програми в українському ефірі - виняток, який підтверджує невтішне правило. Саме тому до них потрібно привертати увагу, аби ці програми не лише бачили, а й щоб вони ставали предметами обговорення, суспільних дискусій - не лише у кабінетах та аудиторіях, а й на кожній українській кухні.



    Тому «День» разом зі студією «Віател» в особі продюсера серіалу «Гра долі» Галини КРИВОРЧУК запрошує наших читачів до тривалого заочного круглого столу - про те, кого, на вашу думку, бракує українському ефіру.



    «Очевидно, що на нашому телеекрані бракує українських героїв - як віддалених від нас у часі, так і наших сучасників: письменників, акторів, науковців, музикантів... Бракує їхнього образу мислення, їхніх філософських поглядів, думок щодо історії розвитку України. З іншого боку, глядачеві цікаво почути не лише про їхню творчість, а й про життя в неформальному викладі. «ВІАТЕЛ» знімає документальний серіал «Гра долі» про видатних людей, про справжню українську еліту. Але про тих, які вже не можуть за себе заплатити телеканалу, тому що вони вже належать історії. Як ці люди творили, що їх до цього підштовхувало, що надихало, чому творили вони саме так? Тому «Гра долі» зосереджується саме на приватному житті та історіях кохання, яке завжди впливало й впливає на творчість талановитих особистостей і геніїв. Якщо через призму високих почуттів подивитися на творчість багатьох відомих українців, то і ці люди, і їхня спадщина розкриваються по-новому. До прикладу, про Марію Заньковецьку, Марко Вовчок або Софію Потоцьку можна розповісти безліч бульварщини, але для нас важливо передусім те, що після цих жінок в Україні залишилися прекрасні твори або парки. Любов творить дива - ось що для нас важливо!



    Останнім часом у «ВІАТЕЛ» часто звертаються школи з проханням надати диски для демонстрації під час уроків історії, літератури. Але серед вчителів трапляється дещо упереджене ставлення, мовляв, чи доречно показувати дітям фільми про кохання? У мене на подібні репліки вже є готова відповідь: подивіться, що ллється на наших дітей із телевізійного екрану! Розпуста, збочення, кримінал, секс, культивування брудних стосунків, насилля. Цьому ми намагаємося протиставити розповіді про високі духовні почуття, і, таким чином, очистити образ кохання, яке останнім часом на телебаченні втратило своє справжнє поняття.



    За багатьма з історичних сюжетів, які ми знаходимо для своїх фільмів із серіалу «Гра долі», можна знімати не лише документальне, а й ігрове багатосерійне телекіно. Але, на жаль, сьогодні за цю справу немає кому взятися. Державне телебачення скаржиться на брак коштів, держава не формує ідеології, а приватні телекомпанії подібними темами не цікавляться принципово. Тому що вони звертаються до героїв інших країн і народів, бо власники цих телеканалів дуже часто знаходяться за межами нашої країни. Що стосується нас, то наші фінансові можливості обмежені, хоча творчо ми готові були б здійснити такі телесеріали. Утім, як би там не було, хоча ми робимо вкрай малобюджетні фільми, але вони - самоокупні. Так, нам складно працювати в умовах конкурентного середовища, яке складається із зарубіжних телесеріалів, але це можливо! Наш серіал має свого глядача не тільки на загальноукраїнському «5 каналі», але й на десятках місцевих регіональних телеканалів. Самоокупне українське кіно - це реальність, але воно, безперечно, потребує підтримки. Наприклад, у вигляді закону про меценатство. А також зміни державної політики щодо українського телепростору.



    Але найголовніше - це, звичайно, інтерес телеглядачів.



    Для багатьох із тих, хто належить до навколотелевізійних кіл, не секрет, що рейтинги, які виставляють каналам і деяким програмам, часто фальсифікуються - аби під ці завищені показники залучити кошти рекламодавців. Насправді далеко не завжди той телепродукт, що має високий рейтинг, - це саме те, що потребує глядач. Можливо, він хотів би бачити на своєму екрані щось зовсім інше. Але, на жаль, ніхто його про це не запитує. Глядача неначе навмисно підсадили на голку медіанаркотика, насиченого насильством і сумнівними емоціями, які не дають людині ні добра, ні позитиву, ні радості.



    Ми ставимо перед собою завдання не лише створювати фільми, але й показувати їх глядачеві. Для нас, так само, як і для газети «День», важливо підштовхнути суспільство до обговорення важливих для України імен, їхніх діянь, історичної доби, в умовах якої вони жили та творили. Наші фільми розповідають історію життя і кохання понад 50-ти героїв нашої минувшини.



    Тому студія «ВІАТЕЛ» та «День» запрошують глядачів та читачів до обговорення: які герої, на вашу думку, сьогодні потрібні українському глядачеві? Які особистості вам цікаво було б побачити на екрані? Що ці постаті повинні нести? І в якому форматі мають з'являтися на екрані: документальне чи ігрове кіно, сюжети?..»


    Источник: День
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.