Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Презентація навчальної лабораторії цифрового телебачення


    11 марта 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина / Пресс-релизы | Добавил: Сергей Никандров
    Презентація навчальної лабораторії цифрового телебаченняРадіотехнічний факультет НТУУ «КПІ» презентує навчальну лабораторію цифрового телебачення.

    Організатори презентації: Національний технічний університет України «КПІ», (радіотехнічний факультет, м. Київ).

    Місце проведення: Національний технічний університет України «КПІ», радіотехнічний факультет, вул. Політехнічна 12, корп. 17, аудиторія 510-17, м. Київ.

    Дата та час проведення: 12 березня 2010 року, 14 годин 30 хвилин.

    Беруть участь: керівництво НТУУ «КПІ», декан радіотехнічного факультету, завідувачі кафедр, викладачі та студенти, науково-виробниче підприємство НВП «Квант-Ефір», Концерн РРТ, Державна адміністрація зв’язку України, асоціація «Індустріальний телевізійний комітет».

    Створення лабораторії ініційоване Іваном Омелянюком (членом правління Міжнародної асоціації з цифрового ефірного телебачення) та деканом радіотехнічного факультету проф. Олександром Рибіним і проводилось за сприяння НВП «Квант-Ефір».

    НВП «Квант-Ефір» - один з ініціаторів впровадження перших пілот-проектів цифрового ефірного телебачення в Україні. Компанія є лідером серед виробників передавального цифрового обладнання (стандартів DVB-T/H) у країнах Східної і Центральної Європи.

    Обладнання та програмне забезпечення нової лабораторії дозволять готувати на радіотехнічному факультеті фахівців з цифрового телебачення, що крім ґрунтовних теоретичних знань мають також практичний досвід роботи на спеціалізованому обладнанні для аналізу та вимірювання характеристик сигналів стандарту DVB-T.

    Цифрове телебачення – це технологія передачі телевізійного сигналу, яка дозволяє підвищити якість зображення та звуку, збільшити кількість каналів та транслювати сигнал високої чіткості (HDTV) глядачам. Перехід України від аналогового на цифрове мовлення був закріплений міжнародною угодою підписаною у 2006 році в Женеві. А 26 листопада 2008 року прийнята Державна програма впровадження цифрового телерадіомовлення. 4 листопада 2009р. створена Міжвідомча рада з координації здійснення заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення. Згідно з Указом Президента України від 18 лютого 2010 року «Про концепцію створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України та хід упровадження цифрового телерадіомовлення» цифрове мовлення повинно бути впроваджено до 2012р. у прикордонних областях та Автономній Республіці Крим (≈60% території України).

    Підготовка молодих фахівців, здатних кваліфіковано працювати в сфері цифрового телебачення, є завданням важливим та актуальним. З цією метою радіотехнічний факультет впроваджує нові форми співпраці з профільними підприємствами та організаціями, що орієнтовані на довгострокову перспективу. Проводиться адаптація навчальних програм факультету у відповідності до вимог підприємств-роботодавців.

    Прикладом такої співпраці є багаторічне плідне співробітництво факультету з НВП «Квант-Ефір». В рамках цієї співпраці студенти проходять стажування, виробничу та переддипломну практику, виконують курсові та дипломні проекти на базі підприємства, а після закінчення навчання – розподіляються на НВП «Квант-Ефір» як молоді фахівці.

    Радіотехнічний факультет НТУУ «КПІ»
    Руслан Антипенко (контактна особа)
    Тел.: 050-215-12-79
    Вул. Політехнічна 12, корп. 17, м. Київ-56


    Источник: Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.