Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Суспільні мовники Telewizja Polska та ВВС реструктуризуються і скоротять видатки


    10 марта 2010 | Телевидение / На украинском языке / Европа | Добавил: Ольга Кравцова
    У 2010 році суспільне телебачення Telewizja Polska (TVP) розпочне реструктуризацію. Про це повідомляє Media Business Reports.

    До цього компанію спонукав низький рівень доходів у 2009 році. Очікується, що першим кроком реструктуризації стане скорочення квоти рекламного часу, який надається безкоштовно в прайм-таймі для агітації кандидатів у президенти на виборах. Таким чином компанія зможе продати цей час комерційним структурам.

    Окрім цього TVP скорочує свій штат на 500 осіб: 333 журналісти, 160 працівників відділу адміністрації і 7 осіб з керівного апарату. Загалом, колектив TVP складається з близько 4,5 тисяч співробітників.

    Також з 1 березня вступила в дію нова редакція закону про ліцензійний збір - податків на користування телебаченням для мешканців Польщі, яка значно скорочує суму надходжень за так званим абонементом, що є основним джерелом фінансування суспільного телебачення країни. Відповідно до нового закону, збільшується кількість звільнених від цих податків: окрім поляків старших за 75 років та інвалідів, тепер за ТБ не платитимуть пенсіонери старші 60 років з пенсією, що не перевищує половини середньої зарплати, та тимчасово непрацездатні й безробітні, що перебувають на соціальному забезпеченні. За підрахунками Національної мовної ради (KRRiTV), у 2010 році такі надходження скоротяться до ?82 млн. Зауважимо, що у 2007 році ця сума була більшою утричі.

    Окрім Telewizja Polska, свої видатки планує скоротити і британський суспільний мовник BBC, повідомляє Media Business Reports.

    До 2013 року корпорація на половину зменшить кількість сторінок ВВС-онлайн, персонал буде скорочено на 25%, а його бюджет у 112 млн фунтів стерлінгів зменшиться на 25%, пише також Times Online.

    Також буде запроваджено фіксовану межу видатків на права на показ спортивних подій до 8,5% від загального річного обсягу коштів, отриманих від ліцензійних зборів (близько 300 млн. фунтів стерлінгів). Окрім цього закриються дві радіостанції 6 Music, Asian Network та інтернет-ресурси Switch і Blast. Під загрозою опиниться і випуск журналів Radio Times та Top Gear, якими займається комерційний підрозділ корпорації BBC Worldwide.

    Генеральний директор BBC Марк Томпсон (Mark Thompson) вважає, що на сьогодні для компанії пріоритетом є надання послуг високої якості, а не боротьба за рейтинги. Тому ВВС планує витратити понад 600 млн фунтів, отриманих внаслідок скорочення видатків, на підвищення якості своїх продуктів.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.