Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Марк Томпсон: BBC не може робити все


    4 марта 2010 | Телевидение / На украинском языке / Европа | Добавил: Ольга Кравцова
    Це не стратегія для малої корпорації, що відступає під тиском цифрової епохи, але часом ми маємо поступитися місцем для інших

    BBC має одне завдання: інформувати, навчати і розважати аудиторію програмами і послугами високої якості, оригінальними та цінними. Вона намагається виконати це завдання, не переслідуючи жодних політичних чи комерційних інтересів, тому що британська громадськість вірить, що універсальний доступ до гідних і амбітних ідей і культурного спадку сам по собі є благом. BBC - частина громадського простору тому, що громадськість сама поставила її туди.



    Громадський простір є відкритим середовищем, яке збагачує кожного. У публічному просторі немає матеріальних обмежень. Тоді як комерційні ЗМІ повинні приписувати різні цінності різним цільовим аудиторіям - віддаючи перевагу заможним, наприклад, чи молодим, - в громадському просторі кожен становить цінність і є однаково важливим.



    У ньому немає місця для цензури чи упередженості. Громадяни мають право отримувати неупереджені й достовірні новини, знайомитися і брати участь у формуванні різних поглядів. Урядовий і державний погляди, як і всі інші, не мають спеціальних привілеїв чи права вето, їх слід вивчити та перевірити.



    Цифрова епоха має стати золотим віком для громадського простору. Демократизовано засоби для створення і поширення контенту будь-якого виду - щодня люди чують ідеї й думки тисячі інших людей. Але громадський простір також було розколото. Фрагментація аудиторії й інформаційного продукту послаблює здатність традиційних медіа підтримувати якість контенту, від збору міжнародної інформації до висвітлення локальних драм і комедій.



    Глобальна демократизація думок і суперечок не настільки проста, як це видається. Фактично, окрім блогосфери, професійна сила ЗМІ може бути сконцентрована в декількох руках. По всьому світу суспільства можуть залишитися з меншою кількістю надійних джерел професійно зроблених новин. Може зрости ризик упередженого ставлення і дезінформації, а в деяких країнах - ще й державного контролю.



    Отже, якою повинна бути роль BBC?



    По-перше, BBC повинна діяти як один з головних гарантів публічного простору. Вона повинна використати своє громадське призначення та привілей надходжень від абонементної плати для того, щоб гарантувати безперервний потік інвестицій у високоякісний контент, у розвиток і успіх найкращих британських талантів. Це повинно гарантувати, що поєднання її ресурсів і цінностей означає, що аудиторія має доступ до новин і інформації, яким вона може довіряти. Її програми і служби повинні бути доступними максимально широкій аудиторії, оскільки вони цінні для всіх прошарків суспільства і повинні служити всім платникам абонемента.



    BBC повинна допомагати гарантувати доступ. Хоча для BBC технологія і розповсюдження завжди будуть засобами, а не цілями, вона відіграє особливу роль у розвитку і підтримці відкритих платформ і стандартів. Вона повинна захищати право громадськості вибирати, а не мати обране за них, і через це ми маємо й далі інвестувати у відкриті платформи поширення інформації.



    По-друге, як ніколи, BBC повинна більше зосередитися на ролі творця якості. Вона мусить навіть ще більше, ніж сьогодні, зосередитися на формах контенту, який найбільш чітко становить громадську цінність і який найбільше наражається на ризик ігнорування або недостатнього фінансування. Вона має зробити значно більші кроки для створення характерності й унікальності своїх програм і служб. Протягом наступних 10 років головною метою вона повинна зробити універсальну доступність своєї бібліотеки програм - даючи аудиторії все найкраще з того, що зроблено BBC.



    По-третє, BBC займає унікальне місце для того, щоб допомогти іншим інституціям дійти до широкого загалу, а широкому загалу - самому знайти й отримати для себе максимум від цих інституцій. Партнерство з іншими культурними і громадськими інституціями повинно бути не випадковим для ВВС, а стратегічним і головним. Нещодавня співпраця BBC із Британським музеєм і сотнями інших музеїв по всій території Британії у створенні передачі "Історія світу у 100 об'єктах" є свідченням руху вперед.



    Але BBC може досягнути цих цілей, лише якщо вона чіткіше визначиться зі своїми межами в рамках громадського простору. З огляду на злиття технологій, межі BBC мають демонстративно ґрунтуватися на її громадському призначені. У міру того, як розвиваються аудиторія і технологія, стає очевидно, що BBC потребує простору для поступу, але вона повинна набагато чіткіше, ніж у минулому, висловитися, чого вона не робитиме. Її комерційна діяльність має допомогти фінансувати й активно підтримувати громадську місію BBC, та ніколи не спотворювати чи заміщати цю місію.



    Де фактичний чи потенційний вплив ринку переважає публічну цінність, BBC має звільнити місце для інших. BBC не повинна намагатися зробити все. Вона повинна уважніше, ніж колись, дослухатися до виправданих зауважень з боку комерційних ЗМІ і швидше діяти, щоб виконати їх. Вона потребує впевненості і чіткості для того, щоб припинити робити деякі речі, і щоб почати робити деякі речі.



    Запропоновані зміни, які ми оприлюднимо завтра, не є політичним ходом - своїм корінням вони сягають чіткого бачення того, для чого існує BBC. Це не план для малої BBC, або BBC, яка відступає перед цифровим наступом. Це останнє, чого бажає громадськість Британії. Вони хочуть - і я хочу - BBC, що здатна зосередитися на тому, що вона робить найкраще: надавати послуги оригінальні й приголомшливої якості, щоб бути маяком креативності і досконалості для всіх аудиторій світу.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.