Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Керівництво ТРК «Вежа» чинить тиск на членів профспілки


    24 февраля 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    На активістів Івано-Франківської медіапрофспілки комунальної ТРК «Вежа» чиниться тиск. Про це вони написали у своєму листі ТК.

    «Наприкінці 2009-го року працівники ТРК «Вежа» для захисту і представництва своїх трудових і соціальних прав прийняли рішення про створення первинної профспілкової організації. Після офіційної реєстрації профспілки ТРК «Вежа» керівництво підприємства почало цілеспрямовано тиснути на всіх, хто виявив бажання, чи таки вступив до лав профспілки», - йдеться у листі. Зокрема, директор ТРК Олена Третьяк нібито ультимативно вимагала у членів профспілки залишити цю організацію, інакше вони втратять роботу. Через це з-поміж більшої частини колективу, 23-х бажаючих бути у профспілці лишилося 10.

    З моменту створення профспілка намагалася домогтися того, щоб керівництво дотримувалось умов колективного договору, згідно з яким мають виплачуватися доплати (25%) за ненормований робочий день. У свою чергу директор підприємства відмовляється це робити, пояснюючи неналежним фінансуванням ТРК.

    Голова профспілкової організації, юрист ТРК «Вежа» Сергій Янчук на ґрунті нервового зриву захворів і наразі перебуває у лікарні. «Директор ТРК поводить себе так, ніби «Вежа» її приватна власність, а не комунальне підприємство. Вона трактує закони на власний розсуд, каже, що колективний договір не обов'язковий до виконання, а через мою профспілкову діяльність ображає мене як юриста. Вони знаходять кошти на все, окрім заробітної плати. І при цьому вимагають, щоб люди працювали понаднормово», - розповів ТК Сергій.

    Інформацію про тиск підтвердив також журналіст «Вежі» Георгій Жужунадзе, який повідомив, що після того, як заявив про намір обговорити це питання з мером Івано-Франківська, отримав вказівку директора писати заяву про звільнення за власним бажанням, інакше вона його звільнить «за статтею». «Коли ж я відмовився писати заяву, наступногоотримав дві догани», - сказав Георгій.

    Директор ТРК «Вежа» Олена Третьяк відкинула звинувачення у тискові на працівників. Коментуючи «Телекритиці» ситуацію, що склалася у трудовому колективі, вона сказала: «Якщо я щось порушила, то нехай це визначає суд».

    Юрист ІМІ Роман Головенко підкреслив, що згідно з трудовим законодавством України, колективний договір є обов'язковим для виконання. «Інакше навіщо його було підписувати?», - сказав він.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.