Навигация

Популярные статьи

Авторские и переводные статьи

Пресс-релизы

Регистрация на сайте


Опрос
Какие телеканалы вы смотрите чаще?







Харківські телевізійники оскаржують дії Добкіна


23 февраля 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
Журналісти харківської телекомпанії «Агентство телебачення "Новини"» 8 лютого звернулися з відкритим листом до лідера Партії регіонів Віктора Януковича з вимогою поновити в Харкові дію Конституції та законів, які гарантують свободу професійної діяльності журналістів.

За інформацією «Радіо Свобода», журналісти також наполягають на притягненні Михайла Добкіна до дисциплінарної та адміністративної відповідальності. У запиті до прокуратури та СБУ телекомпанія наголошує: своїми діями міський голова Харкова порушив статті одразу кількох українських законів, зокрема, закон «Про інформацію», коли відмовився відповідати на запитання журналістки.

До таких дій їх змусив інцидент, що стався на прес-конференції харківського міського голови Михайла Добкіна 3 лютого. Журналіст АТН Катерина Морозова поставила меру запитання, як він оцінює якість прибирання харківських доріг від снігу й льоду та чи знайшли винних, які невчасно зняли агітацію Віктора Януковича в першому турі виборів.

У відповідь пан Добкін заявив: «Я буду разговаривать с вами, когда вы наберетесь мужества, встанете с колен, во-первых, мне неудобно с вами в такой позе разговаривать... Наберитесь мужества, станьте журналистом, а не ручной собачкой в руках хозяев» (відео можна переглянути на сайті СТБ).

Саме в цьому запитанні, зазначає колектив АТН у відкритому листі, Михайло Добкін побачив політичний підтекст і звинуватив редакцію АТН, а також журналістів інших телекомпаній у політичній заангажованості.

У телекомпанії називають таку реакцію Михайла Добкіна «безпрецедентною образою» та наголошують, що харківські журналісти зазвичай наражаються в кращому випадку на ігнорування запитань, в гіршому - на образи, а іноді й погрози на свою адресу.

«Журналісти телекомпанії АТН хотіли б дізнатися, як ви оцінюєте подібну поведінку людини, яка є вашим однопартійцем, мером великого міста і керівником виборчого штабу, адже у вашій передвиборній програмі декларується свобода слова», - звертаються до Віктора Януковича співробітники харківської телекомпанії.

Під відкритим листом зібрано 37 підписів.

Як зазначає СТБ, Михайло Добкін все ж таки відповів на запитання Катерини Морозової на прес-конференції наступного дня, 4 лютого.

Нагадаємо, на прес-конференції 3 лютого Михайло Добкін закликав журналістів до об'єктивності, перед тим зауваживши, що «увечері харків'яни побачать їх гнилі репортажі».

ТК намагатиметься з'ясувати позицію Партії регіонів щодо відкритого листа АТН.

Источник: Телекритика
Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

Другие новости по теме:


 



Телепрограммы для газет и сайтов.
25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

Форум

Фоторепортажи

Авторская музыка

Погода

Афиша

Кастинги и контакты ТВ шоу

On-line TV

Партнеры

Друзья

Реклама

Статистика
Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.