Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада і Генпрокуратура проти запуску цифрових передавачів Концерну РРТ


    4 февраля 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Міжвідомча рада з координації здійснення заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення під головуванням першого віце-прем'єра Олександра Турчинова вирішила підтримати пропозицію Державної адміністрації зв'язку про початок тестової експлуатації мережі цифрового телерадіомовлення в дев'яти містах (Дніпропетровськ, Львів, Чернігів, Вінниця, Запоріжжя, Сімферополь, Миколаїв, Тернопіль та Ужгород). Засідання ради відбулося 2 лютого в Кабінеті Міністрів, повідомляє прес-служба Держзв'язку.



    Як повідомляла ТК, дев'ять передавачів уже встановлені Концерном радіомовлення, радіозв'язку і телебачення разом з НВП «Квант-ефір» і ВАТ «Укртелеком».



    У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення до цього рішення поставилися критично. Нацрада наголошує, що законодавство не дає жодних підстав Концерну РРТ самочинно запускати передавачі. А перехід від аналогового до цифрового мовлення здійснюється виключно на підставі Плану розвитку телерадіоінформаційного простору України. «Такі дії (запуск передавачів. - ред.) можуть призвести до того, що Концерн РРТ порушить закони та Конституцію, а телекомпанії, яким надіслані листи з проханням дати дозвіл на трансляцію їхніх програм, вийдуть в ефір без рішень Національної ради. Томи ми просимо всіх утриматися і здійснювати все виключно в рамках законів і на підставі рішень Нацради», - заявив на брифінгу Ігор Курус.



    Андрій Мирошніченко додав, що Нацрада отримала запит від Генеральної прокуратури України, яка розглядає матеріали щодо безліцензійної спроби запустити дев'ять цифрових передавачів і щодо ознак зловживання монопольним становищем Концерном РРТ. «П'ять хвилин тому надійшов запит з проханням надати весь обсяг матеріалів для розгляду цієї справи», - уточнив він.



    Згідно з рішенням Міжвідомчої ради, Концерн РРТ має подати до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заяви на отримання «необхідних дозвільних документів та ліцензій на здійснення діяльності як оператора телекомунікацій у сфері телебачення і радіомовлення та провайдера програмної послуги».



    Ігор Курус нагадав, що ліцензію оператора телекомунікацій видає Національна комісія з регулювання зв'язку, а не Нацрада. «А для того, щоб ми видали ліцензію на мовлення, ми повинні мати частотний ресурс. Якщо його немає, Нацрада має право відмовити заявникові», - зазначив він і вкотре наголосив, що Національна рада з 2006 року не може отримати розрахунки частот для «цифри» від Українського державного центру радіочастот.



    Водночас Міжвідомча рада рекомендує Міністерству оборони провести інвентаризацію радіочастотного ресурсу, виділеного для радіомовної радіослужби, з метою виявлення додаткових смуг радіочастот, придатних для потреб цифрового телебачення.



    Цю ініціативу Нацрада схвалює, оскільки у 2006 році вона зверталася з подібною пропозицією до президента України і Ради нацбезпеки й оборони. «Президент дав доручення Міністерству оборони винайти частотний ресурс для цифрового телебачення», - нагадав пан Курус. Андрій Мирошніченко підкреслив, що ця теза відображена і в проекті рішення РНБО щодо «цифри», який, за інформацією ТК, має з'явитися у вигляді указу президента вже цього тижня.


    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.