Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Комісія з журналістської етики засудила дії журналіста ICTV Олександра Ільїних


    26 января 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Комісія з журналістської етики засудила дії журналіста каналу ICTV та ведучого програми «Максимум в Україні» Олександра Ільїних і оголосила йому громадський осуд. Причина - порушення Етичного кодексу українського журналіста.

    Саме таке рішення прийняла комісія щодо конфлікту між журналістом телеканалу ІСТV Олександром Ільїних та завідуючим відділом відеоендоскопічної хірургії і лікарем Білоцерківської міської лікарні №2 Анатолієм Базяком, розглянувши це питання на черговому засіданні 19 січня. На зустрічі був присутній і пан Базяк.

    Прецедентом стала заява пана Базяка, у якій лікар просить дати оцінку діям журналіста, котрий 6 грудня та 12 грудня 2009 року підготував та розмістив у програмі «Максимум в Україні» сюжет, де йшлося про обставини смерті пацієнтки Базяка.

    Члени Комісії зустрілися з паном Базяком, ознайомилися з письмовими поясненнями пана Ільїних та переглянули оскаржуваний сюжет. Вони встановили, що при висвітленні трагічної події (смерті пацієнтки) Ільїних припустився низки грубих помилок та порушив норми журналістської етики. Зокрема, позицію журналіста назвали упередженою, підкресливши, що в сюжеті відсутні коментарі та аргументи протилежної сторони. На думку членів комісії, Ільїних не провів належного аналізу вже наявних фактів, спотворив інформацію, яку здатні оцінити та прокоментувати лише фахівці. Крім того, автор сюжету без жодних для цього підстав (слідчі органи, посилаючись на дані патолого-анатомічного розтину, не виявили складу злочину у діях Базяка), висунув низку звинувачень на адресу пана Базяка, що «дезінформують громадськість та шкодять репутації лікаря».

    «Комісія з журналістської етики: засуджує дії журналіста каналу ICTV Олександра Ільїних за порушення наступних пунктів Етичного кодексу українського журналіста: п. 4 "Висвітлення судових процесів має бути неупередженим щодо звинувачених. Журналіст не може називати людину злочинцем до відповідного рішення суду"; п. 6 "Повага до права громадськості на повну та об'єктивну інформацію про факти та події є найпершим обов'язком журналіста"; п. 8 "Редакційна обробка матеріалів, включаючи знімки, текстівки, заголовки, відповідність відеоряду та текстового супроводу, тощо не повинні фальсифікувати зміст"; п. 9 "Факти, судження та припущення мають бути чітко відокремлені одне від одного"; п. 10 "Точки зору опонентів, в тому числі тих, хто став об'єктом журналістської критики, мають бути представлені збалансовано. Так само мають бути подані оцінки незалежних експертів". Комісія з журналістської етики оголошує журналісту Олександру Ільїних громадський осуд», - йдеться у рішенні комісії.

    Повністю текст рішення можна прочитати тут.

    Нагадаємо, нещодавно Комісія з журналістської етики оголосила громадський осуд журналісту «1+1» Жану Новосельцеву.

    Прес-служба телеканалу ICTV пообіцяла ТК надати коментар пізніше.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.