Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Держзв’язку хоче далі запускати «цифру»


    22 января 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Найближчим часом цифрове ефірне телебачення буде впроваджено ще в дев'яти областях України, повідомив заступник міністра транспорту та зв'язку. Про це повідомив голова Державної адміністрації зв'язку Микола Гончар.

    Сьогодні, за повідомленням Держзв'язку, в режимі готовності до експериментального багатоканального цифрового телемовлення перебувають Вінниця, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Львів, Миколаїв, Сімферополь, Тернопіль, Ужгород та Чернігів. Нагадаємо, в цих містах Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення поставив передавачі, які готовий увімкнути, й готує заяву до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на отримання ліцензії провайдера програмної послуги.

    У Нацраді стримано ставляться до ідей Держзв'язку. «Має бути координація всіх державних органів, діяти слід на підставі чинного закону, а не бажань окремих осіб. А закон стверджує, що перехід на "цифру" здійснюється відповідно до Плану розвитку телерадіоінформаційного простору України, який затверджується Національною радою - не Міністерством транспорту і зв'язку», - коментує член Нацради Ігор Курус.

    Своєю чергою, Микола Гончар основною перепоною до функціонування цифрового мовлення у повномасштабному режимі назвав саме недосконалість нормативно-правової бази. Відтак, Держзв'язку розробляє пропозицій з удосконалення законодавчої бази у сфері телекомунікацій, що стосуються, передусім, «спрощення системи доступу до вітчизняного ринку телекомунікацій».

    Однак у Нацраді застерігають не лише від порушення закону. За словами пана Куруса, наразі немає жодного частотного присвоєння, щоб впровадити проект Держзв'язку. Також, підкреслює він, немає готовності телекомпаній оплачувати послуги за поширення сигналу доти, доки вони не побачать свого глядача, тобто коли населення буде забезпечене перетворювачами цифрового сигналу.

    «Концерн РРТ буде змушений здійснювати трансляцію на незаконних частотах і фінансувати поширення компаній, які не платитимуть. Якщо Мінтрансзв'язку хоче знищити КРРТ остаточно, нехай запускають цей проект, а ми не будемо створювати економічне передумови знищення Концерну», - наголосив Курус.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.