Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада реагує на захоплення «Євроньюзом» телекомпаній на Чернігівщині


    21 января 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 січня ухвалила рішення звернутися до Постійного комітету експертів з питань транскордонного телебачення з приводу порушення українського закону «Про вибори Президента України» телеканалом «Євроньюз».



    16 січня (у суботу) в ефірі російської версії «Євроньюз», дозволеної до ретрансляції в Україні, моніторинговий центр Нацради зафіксував у випусках новин інформацію про результати опитування, що показували, які місця посядуть кандидати в президенти. «Нині цей блок новин на сайті "Євроньюз" відправлений в архів, який є недоступним. Думаю, вони схаменулися і зрозуміли, що порушили закон», - уточнив в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко.



    На думку пана Мирошніченка, цей інцидент є зворотною стороною долучення України до Європейської конвенції про транскордонне мовлення. «Цей телеканал має походження з ЄС та країн-членів конвенції. Ми тільки постфактум можемо звертатися із зауваженнями, а оперативних дій вжити не можемо», - констатував він. Відповідно, Нацрада звернеться до Постійного комітету експертів та «Євроньюз» із роз'ясненнями українського законодавства, щоб подібна ситуація не повторилася в другому турі президентських виборів.



    Також Національна рада ухвалила рішення про неприпустимість втручання в діяльність ЗМІ, пов'язане з двома інцидентами в Чернігівській області. За словами Андрія Мирошніченка, у Прилуках і Чернігові представники одного з кандидатів фактично втрутилися в діяльність телекомпаній.



    «У Прилуках силами народних депутатів була захоплена комунальна телекомпанія "Прилуки" і три години вона не виходила в ефір. Схожа ситуація сталася на Чернігівській ОДТРК. Ми вважаємо такі речі неприпустимим і в робочому порядку одразу зв'язалися з правоохоронними органами. Порядок був наведений, але зараз окремо ми звертаємося до ЦВК», - розповів на брифінгу в. о. голови Нацради.



    Він додав, що конфлікт виник і в Луганську. До Нацради надійшла скарга від представника одного з кандидатів, що Луганська ОДТРК відмовилася поставити агітаційний матеріал у програмі, а не в блоці політичної реклами. «І вони це вважають порушенням! Думаю, це свідчить про низький рівень фаховості представника кандидата», - зазначив пан Мирошніченко.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.