Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Концерн РРТ подає заявку на ліцензію цифрового провайдера


    12 января 2010 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення готується цього тижня подати заявку до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на отримання ліцензії провайдера програмної послуги у сфері цифрового телебачення. Про це ТК повідомив заступник генерального директора КРРТ Олександр Півнюк.

    Водночас, за даними «Українських новин», концерн уже подав заявку і готовий до запуску послуги в січні. «Зараз заявка готується. Це питання цього тижня», - уточнив цю інформацію пан Півнюк.

    За інформацією джерел ТК, 7 січня Концерн увімкнув цифрові передавачі в 9 містах. Олександр Півнюк зазначив, що йдеться не стільки про запуск мережі, скільки про технічні випробування. «Справа в тому, що по частині міст передавачі готові. По кожному місту в різні дні були пробні подачі сигналу до передавачів, виходи потужностей на антенно-фідерну систему. Це не стільки вихід в ефір, скільки відпрацювання технічних нюансів, яке виконувалося до 6 січня», - сказав він.

    Як повідомив «Українським новинам» заступник генерального директора концерну Костянтин Луценко, у 2010 році КРРТ має намір запустити послугу цифрового телебачення у Вінниці, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Миколаєві, Сімферополі, Тернополі, Ужгороді та Чернігові, пише Expert.com.ua.

    Олександр Півнюк уточнив ТК, що це перші міста, у яких КРРТ продовжив роботу з розбудови цифрової мережі після того, як завершив оцифрування 17-18-ї синхронних зон та Одещини.

    Визначення мультиплексу, провайдером якого може стати КРРТ, у Концерні покладають на Національну раду. «Логічно, щоб цей мультиплекс вміщав телеканали, які мовлять зараз на державних мережах УТ-1, УТ-2, УТ-3, усі три програми національного радіо, а також щоб були представлені решта комерційних компаній з найбільшим покриттям», - зазначив заступник гендиректора. КРРТ має попередні домовленості з телерадіокомпаніями, які висловили готовність працювати з ним як з провайдером програмної послуги.

    У Концерні вважають, що мають всі шанси стати провайдером. «Національна рада не раз просила надавати свої пропозиції стосовно розбудови мереж. Концерн РРТ готовий надати їх не у вигляді паперу, а у вигляді готових пілотних об'єктів. У нас вагоміша заявка», - переконує Олександр Півнюк. Він також наголосив, що провайдер загальнонаціонального мультиплексу, який має ліцензію Національної ради («Українська цифрова телемережа») мовить на передавачах Концерну, окрім одного передавача в Києві, і Концерн надає цій компанії послуги з технічного обслуговування мережі.

    Член Нацради Ігор Курус оцінює шанси Концерну стати провайдером як непогані. Але, щоб видати йому ліцензію провайдера, Нацрада повинна мати частотний ресурс, наголошує він. «Ми про це повідомляли Концерн РРТ і Мінтрансзв'язку декілька разів. Вони нам уже присилали якийсь перелік частот і просили ліцензію. Але все треба робити по закону. Національна комісія з регулювання зв'язку має нам прислати якийсь частотний ресурс, по якому ми можемо вчинити якісь дії. Але ми не маємо жодного рішення від НКРЗ чи листа від Украчастотнагляду», - сказав пан Курус.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.