Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада оголосила конкурс на мовлення на цифрових частотах у Києві


    30 декабря 2009 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 30 грудня ухвалила рішення про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням трьох цифрових телеканалів у Києві.

    Йдеться про три мультиплекси, провайдерами яких є учасники так званого «цифрового експерименту»: 41 ТВК (провайдер ДП «Ера-продакшн», потужність передавача 1,3 кВт, стандарт HD), 43 ТВК (провайдер ТОВ «ТРК "Експрес-Інформ"», потужність передавача 0,5 кВт, стандарт DVB-T) і 64 ТВК (провайдер ТОВ «Гамма-Консалтинг», потужність передавача 0,2 кВт, стандарт DVB-T).

    Учасником експерименту на 51 ТВК був провайдер ТОВ «Українська цифрова телемережа» (потужність передавача 0,5 кВт), однак конкурс на місця в цьому мультиплексі Нацрада не оголосила, оскільки УЦТМ є також провайдером загальнонаціонального мультиплексу МХ-4 і розбудовує мережу для 10 каналів.

    Як пояснив член Нацради Ігор Курус, сьогодні провайдери на цих телеканалах мають ліцензії, а мовники працюють «в напівлегальному стані». «Раніше ми дозволили провайдерам заключати тимчасові угоди з мовниками на поширення сигналу. Експеримент закінчився, і ми повинні підвести все під дію законодавства. Закон вимагає, щоб мовлення здійснювалося тільки на підставі ліцензії», - уточнив він.

    На засіданні пан Курус запропонував, щоб конкурс оголошували не на 9-10 місць у мультиплексі, а на 8, щоб залишалася ширина смуг для якісного сигналу. Відтак, за його прогнозом, у Києві може з'явитися 17-18 ефірних цифрових каналів.

    Ліцензії мовникам видаватимуться на 7 років. Ліцензійний збір і конкурсна гарантія розраховуватимуться за нині чинною методикою, хоча член Нацради Віктор Понеділко пропонував врахувати, що з 1 січня набуває чинності закон про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення», який суттєво зменшує збір. Конкурсна гарантія становить, за словами Ігоря Куруса, орієнтовно 50 тисяч гривень.

    Нагадаємо, наприкінці 2005 року Нацрада оголосила конкурс на експериментальне цифрове мовлення на 41-му, 43, 51 та 64 телеканалах у м. Києві. У березні 2006 року були визначені переможці, які отримали право транслювати по чотири цифрові телепрограми:

    ДП «Ера-продакшн» на 41 ТВК: «Ера»/Перший національний, К1, «Київ» та К2;

    ТОВ «ТРК "Експрес-Інформ"» на 43 ТВК: 5 канал, «7», «MTV-Україна» та «Мегаспорт»;

    ТОВ «УЦТМ» на 51 ТВК: КДТРК, ТОНІС, «1+1» та «Гравіс»;

    ТОВ «Гамма-Консалтинг» на 64 ТВК: «Гамма», ICTV, Новий та М1.

    Ліцензії провайдерам видали терміном до 20 квітня 2016 року, кількість та перелік програм, які вони ретранслюють, можуть змінюватися згідно з рішенням Національної ради.

    Після рішення Нацради у квітні 2008 року, що перехід на «цифру» відбуватиметься тільки в стандарті MPEG-4, Нацрада попросила провайдерів експерименту дати свої пропозиції щодо реорганізації мовлення і переходу на нові стандарти. У жовтні 2008 року «Ера-продакшн» запропонувала Нацраді оголосити на власній 41 ТВК у Києві (потужність передавача 1,3 кВт) конкурс на мовлення в стандарті високої чіткості (high definition, HD). 28 жовтня 2009 року Нацрада не визначила переможців HD через брак заявок і оголосила повторний конкурс.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.