Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    На сигнал «Укркосмосу» була здійснена атака


    22 декабря 2009 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Державний оператор супутникового зв'язку «Укркосмос» з'ясовує причини погіршення супутникового сигналу свого пакету 20 грудня. Про це ТК розповів перший заступник генерального директора підприємства Юрій Баличев.

    «Учора вдень на декілька годин погіршилася якість мовлення всього пакету "Укркосмос" (УТР, «Культура», КДРТРК, Перший діловий, Ru Music, News One, A One, Maxxi-TV, «Гамма», «Меню-ТВ», «Турбюро», 2Т, «КіКо», «Планета», «Світ» - ТК). Сигнал був доступний, але періодично виникали завади. Зараз сигнал повністю стабілізований», - повідомив він.

    Джерела ТК свідчать про те, що на «Укркосмос» начебто здійснювалася атака, і сигнал свідомо глушили.

    Пан Баличев уточнив, що атака - лише одна з версій. «У цей самий час були дуже погані погодні умови. І ми хочемо переконатися, можливо, ця проблема мала суто утилітарний характер. Можливо, проблеми виникли у власника апарату - грецької компанії Hellas Sat. Ми зв'язалися з оператором супутника, але він поки не підтвердив і не спростував наші припущення. На наш запит відповіли, що розберуться», - розповів він.

    Що ж до атаки, за словами Юрія Баличева, теоретично до неї може вдатися будь-яка компанія, яка володіє аналогічною передавальною станцією. «Вона може вийти на цій самій частоті, потрібно лише, щоб потужність зіставлялася з нашою», - каже він. В «Укркосмосу» максимальна потужність передавача 400 Вт (однак він не працює на повну). На думку пана Баличева, для того, щоб погасити сигнал достатньо передавача потужністю 80-100 Вт.

    Експерт журналу Mediasat Олександр Глущенко каже, що в разі сильного снігопаду в районі аплінку (передавальної антени) можливі проблеми із проходженням сигналу до супутника. «Крім цього в параметрах сигналу "Укркосмосу" показник FEC (корекція помилок) становить 7/8. Чим вищий цей показник, тим більше факторів можуть впливати на якість сигналу та його проходження. Вирішується ця проблема збільшення потужності сигналу та збільшенням діаметру приймальних антен», - пояснює він. За його словами, впливати на сигнал супутника Hellas Sat 2 може російський супутник «Експрес АМ-1» у позиції 40˚ сх. д. (Hellas Sat 2 -39˚ сх. д.).

    Розібратися з причинами погіршення сигналу в «Укркосмосі» обіцяють протягом цього тижня.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.