Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Портнов та Писаренко наполягають на закритті комісії по «Інтеру»


    22 декабря 2009 | Телевидение / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    21 грудня 2009 року в парламенті знову зареєстровано проект постанови № 5458 Верховної Ради України «Про припинення діяльності Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин смерті народного депутата України IV скликання Ігоря Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю, акціями телекомпанії "Інтер"».

    Оскільки минулого пленарного тижня депутати не захотіли завершити роботу цієї комісії, автори постанови Андрій Портнов та Валерій Писаренко вважають за необхідне ще раз повернутися до розгляду цього питання.

    За час своєї діяльності, починаючи з травня 2009 року, ТСК направлено до правоохоронних та інших органів влади понад 90 запитів та отримано велику кількість матеріалів щодо обставин, які складають предмет діяльності Тимчасової слідчої комісії.

    Однак оприлюднення висновків ТСК в умовах підготовки до початку президентської кампанії може призвести до тиску на свободу слова, а також до використання встановлених комісією обставин і фактів для протиправного впливу на керівництво та журналістів телеканалу «Інтер» з метою формування його інформаційної політики на користь політичних сил, вважають Портнов та Писаренко.

    Вони зазначають, що більш доцільно встановлені ТСК обставини, а також матеріали, які їх підтверджують, передати, без їх оголошення на засіданні Верховної Ради, для розслідування до правоохоронних органів, а також до інших органів державної влади для вжиття у межах своєї компетенції відповідних заходів реагування. Правоохоронні органи з огляду на таємницю слідства зможуть забезпечити збереження таких відомостей, а також дати їм об'єктивну та неупереджену оцінку, ще раз провести їх перевірку і за її результатами вирішити питання про притягнення винних осіб до відповідальності.

    Тому Портнов та Писаренко пропонують припинити діяльність ТСК з подальшим направленням зібраних нею матеріалів до правоохоронних та інших органів державної влади. Таким чином, на їхню думку, вдасться уникнути політичного тиску на «Інтер» та обмеження свободи слова в Україні.

    17 грудня народні депутати не захотіли припинити роботу цієї ТСК, оскільки хотіли заслухати звіт голови комісії Андрія Портнова. Нагадаємо, що ТСК була створена 19 травня 2009 року.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.