Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Єврокомісія з телекомунікацій забрала діапазон частот 791-862 МГц у цифрового телебачення


    5 ноября 2009 | Телевидение / Телекоммуникации / На украинском языке / Европа | Добавил: Ольга Кравцова
    У Македонії відбулося 24-те засідання Європейської комісії з телекомунікацій, у ході якого було прийняте рішення закріпити частотний діапазон 791-862 МГц за мобільним зв'язком нового покоління, повідомляє газета «КоммерсантЪ».

    Раніше ці частоти планувалося використовувати для розвитку цифрового телебачення згідно з планом «Женева-2006». Рішення Єврокомісії має обов'язковий характер для країн ЄС. За словами члена Національної комісії регулювання зв'язку України Володимира Олійника, у нашому регіоні рішення про запровадження цього плану повинні приймати державні органи. НКРЗ рекомендуватиме Мінтрансу затвердити рішення Європейської комісії в Україні і внести відповідні зміни до плану розвитку радіочастотного ресурсу.

    Відповідно до угоди країн-членів Міжнародної спілки електрозв'язку («Женева-2006») до 2016 року Україна має перейти на цифрове мовлення. Державна програма впровадження цифрового телерадіомовлення передбачає, що у смугах частот 174-230 МГц (третій телевізійний діапазон) і 470-862 МГц (четвертий і п'ятий телевізійний діапазон) будуть впроваджені радіотехнології цифрового телерадіомовлення стандарту DVB-T. На це необхідно близько 4 млрд гривень. Цього року з державного бюджету на реалізацію програми виділено всього 7 млн гривень.


    Ратифікація рішення Єврокомісії в Україні вигідна для CDMA-операторів. Якщо Україна піде європейським шляхом, за операторами залишаться частоти 791-862 МГц. Утім, за словами пана Олійника, частина цього діапазону частот зайнята також радіолокаційними засобами Міністерства оборони та аналоговими каналами.

    Нагадаємо, що частину діапазону 791-862 МГц, яку зараз використовують українські СDМА-оператори, була закріплена за ними лише до кінця 2012 року. Але постанова Кабміну від 22 жовтня 2008 року № 942 «Деякі питання використання радіочастотного ресурсу України» продовжувала термін використання частини діапазону (840,45-842,97 МГц, що відповідає 67 телевізійному каналу) операторами СDМА на 4 роки. Президент Віктор Ющенко у листопаді 2008 року заборонив своїм указом перенесення початку впровадження цифрового телебачення у смузі 822-846 МГц (що відповідає 65-67 телевізійним каналам) на 1 січня 2016 року та використання до цієї дати діапазону частот операторами CDMA. Він навіть спрямовував до Конституційного суду подання щодо відповідності Конституції цих положень урядової постанови. Однак 23 квітня 2009 року Президент розблокував цифрову постанову Кабміну, скасувавши власний указ.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.