Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада не визначила переможців конкурсу на цифрове мовлення в стандарті HDTV


    29 октября 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28 жовтня не змогла визначити переможців конкурсу на багатоканальне мовлення з використанням 41 ТВК у м. Києві в цифровому стандарті HDTV (MPEG-4) (оригінальний проект і спортивна програма) та оголосила повторний конкурс.

    Як з'ясувалося, на оригінальний проект не надійшло жодної заявки, тому Нацрада оголосила повторний конкурс. На спортивну програму надійшла одна заявка від компанії «Поверхность-Спорт-ТВ» - телеканал «Спорт-HD». Однак більшість членів Нацради проголосували «проти всіх». Переможця не визначили та оголосили повторний конкурс, сподіваючись, що надійде більше заявок.

    «На сьогоднішній день Нацрада зрозуміла, що поки немає більше охочих. Я голосував за те, щоб видати ліцензію, але більшість членів Нацради - проти. Я розумію, що вони хотіли оголосити новий конкурс і дати можливість іншим претендентам взяти участь», - зазначив у коментарі ТК член Нацради Ігор Курус.

    Нагадаємо, у 2006 році Нацрада видала ліцензії на експериментальне мовлення в Києві чотирьом провайдерам - «Експрес-інформ», «Гамма-консалтинг», «Українська цифрова телемережа» й «Ера-продакшн». Після рішення Нацради, що перехід на «цифру» відбуватиметься тільки в стандарті MPEG-4, Нацрада попросила провайдерів київського цифрового експерименту дати свої пропозиції щодо реорганізації мовлення і переходу на нові стандарти. Тоді «Ера-продакшн» запропонувала Нацраді оголосити на власній 41 ТВК у Києві (потужність передавача 1,3 кВт) конкурс на мовлення в стандарті високої чіткості (high definition, HD).

    «Оскільки ми від провайдера отримали заявку, що вони хочуть робити high definition, і пам'ятаючи про те, що відповідно до договорів по "Євро-2012" Україна повинна забезпечити мовлення в стандарті високої чіткості в містах, які приймають футбольні матчі, ми оголосили конкурс», - пригадав Ігор Курус.

    На сьогодні існує лише один український мовник, що працює у стандарті телебачення високої чіткості - «Спорт-HD». Канал доступний абонентам супутникової платформи «Поверхность+».

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.