Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Поверхность» хоче отримати від Viasat понад 31 млн гривень компенсації


    24 октября 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    Компанія «Поверхность Спорт-ТВ» вимагає за порушення інтелектуальних прав відшкодування від компанії «Віжн ТБ» (супутниковий оператор Viasat) в розмірі 31 млн 125 тис. грн. Оскільки Господарський суд міста Києва постановив стягти з «Віжн ТБ» лише 8 млн грн. (12800 мінімальних заробітних плат), «Поверхность» подала апеляційну скаргу. Про це ТК повідомив виконавчий директор групи «Поверхность» Вадим Грузин.

    Нагадаємо, що рішення Господарського суду міста Києва у справі за позовом ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» проти ТОВ «Віжн ТБ» в апеляції оскаржує також відповідач по справі - компанія «Віжн ТБ».

    «Сума компенсації, яку ми вимагаємо, - максимальна, яку можна відстояти в суді. Але ми вважаємо, що наші збитки ще більші», - сказав ТК Вадим Грузин, не уточнюючи суму збитків. Він пояснив, що вимога максимальної компенсації зумовлена тим, що порушені найменш захищені в Україні права інтелектуальної власності. «Для нас немає сенсу купувати ексклюзивні права за шалені гроші, щоб потім було неможливо ними скористатися», - додав він.

    Апеляційний суд міста Києва прийняв апеляційну скаргу, і перше засідання відбулося 15 жовтня. Як зазначає Вадим Грузин, представники «Віжн ТБ» подали клопотання про витребування оригіналу договору, укладеного між ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» та УЄФА, оскільки вважають, що «Поверхность» таких прав не має.

    «Проте, оригінал договору був розглянутий в суді першої інстанції, а до матеріалів справи залучені витяги договору. Доказів же про наявність будь-яких прав на ретрансляцію Ліги чемпіонів "Віжн ТБ" не надано ані суду першої, ані суду апеляційної інстанції», - уточнив він.

    Як повідомляла ТК, «Віжн ТБ» оскаржує рішення першої інстанції, оскільки воно ухвалювалося за відсутності їхніх представників. У відповідь на це Вадим Грузин повідомив, що представники «Віжн ТБ» не з'явилися на жодне із судових засідань 13 липня, 27 липня та 7 вересня.

    До телеканалів ТЕТ і ТРК «Україна» «Поверхность» претензій не має, оскільки вони виконали всі умови УЄФА і «Поверхность Спорт-ТВ». «Вони направили офіційний лист до "Віжн ТБ" з поясненнями, що не мають права транслювати матчі в пакетах платного телебачення», - розповів пан Грузин.

    Також виконавчий директор групи «Поверхность» наголосив на тому, що дії «Поверхность Спорт-ТВ» направлені на запобігання подібних порушень прав УЄФА під час проведення «Євро-2012» в Україні.

    Нагадаємо, що про порушення своїх прав «Поверхность» повідомила «Віжн ТБ», а також канали ТЕТ і ТРК «Україна» у листі, зазначивши, що канали, що мають субліцензію на показ матчів Ліги чемпіонів УЄФА в ефірному мовленні, ретранслюють їх через супутникову платформу Viasat. Таким чином порушуються умови угоди з «Поверхностью», яка має ексклюзивні права на трансляцію матчів у пакетах платного телебачення. У червні 2009 року «Поверхность ТВ» звернулася до суду з позовом проти «Віжн ТБ» і у вересні виграла його. У серпні ТРК «Україна» змушена була піти з платформи Viasat.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.