Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    В Україні дозволили ретрансляцію адаптованого РТР-Планета


    12 октября 2009 | Телевидение / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    До Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надходить багато звернень громадян, у яких висловлюються побажання щодо трансляції тих чи інших програм зарубіжних телеканалів.

    Як повідомлялося раніше, Національна рада підтримує розширення трансляції програм іноземних мовників за умови повного дотримання ними законів України, що регулюють телерадіоінформаційну галузь, зокрема, „Про телебачення і радіомовлення”, „Про захист суспільної моралі”, „Про рекламу”, „Про авторське право та суміжні права”.

    Перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко наголошує: „Ми вітаємо будь-які дії мовників з країн, що не входять до Європейського Союзу і тих, що не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, які почали позитивно сприймати вимоги Національної ради щодо повного виконання ними норм, передбачених законодавством України”.

    Інформуємо, що наприкінці вересня до Національної ради надійшов лист від Дирекції міжнародних відносин Федерального державного унітарного підприємства „Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія” (ВДТРК), у якому висловлюється бажання продовжити спільну роботу щодо повернення міжнародної телевізійної програми ВДТРК – „РТР-Планета” в кабельні мережі України.

    Дирекція міжнародних програм ВДТРК повідомляє, що з цією метою протягом останнього часу вона здійснила низку заходів, а саме:

    Створила окрему версію „РТР-Планети” спеціально для українських телеглядачів, що розповсюджується через супутник W4 (для інших країн СНД і Балтії виготовляються місцеві версії каналу);
    В українській версії „РТР-Планети” немає реклами і рекламних блоків, і, відповідно, немає реклами алкоголю. Якщо реклама з’явиться в цій версії телеканалу, то керівництво телерадіокомпанії зобов’язується дотримуватися відповідних законів України;
    Телекомпанія дотримується припису Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо мовлення в дні трауру та в День Пам’яті жертв Голодомору;
    В українській версії „РТР-Планети” в прямій трансляції не передається дитячий музичний конкурс „Євробачення”;
    Компанія отримала роз’яснення від Вищої ради телерадіомовлення Франції (Conseil superieur de l’audiovisuel – CSA), що телепрограма „РТР-Планета”, яка мовить на супутниках французького оператора Євтелсат (HotBird, W4), належить до юрисдикції Франції і не потребує додаткових дозволів у країнах, що ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення”.

    Національна рада, яка у своїй діяльності дотримується принципів законності й прозорості, позитивно сприймає бажання всіх іноземних виробників, які хочуть транслювати свої програми на територію України і готові адаптувати їх до вимог чинного законодавства.

    Источник: Пресс-служба НацРади з Питань Телебачення і Радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.