Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Росія перейде на «цифру» за 4,08 млрд доларів


    4 октября 2009 | Телевидение / Россия / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    Уряд Російської Федерації схвалив федеральну цільову програму «Розвиток телерадіомовлення у Російській Федерації на 2009-2015 роки». Текст розпорядження опублікований на сайті уряду.

    Державним замовником - координатором програми визначене Міністерство зв'язку і масових комунікацій РФ (Мінкомзв'язку), державними замовниками - Мінкомзв'язку, Федеральне агентство з друку і масових комунікацій (Росдрук) і Федеральне агентство зв'язку (Росзв'язок).

    Загальний обсяг фінансування заходів програми становить 122,445 млрд рублів ($4,08 млрд). Держава готова профінансувати 62% - 76,366 млрд рублів ($2,55 млрд). Кошти федерального бюджету направлять насамперед на модернізацію інфраструктури і будівництво наземної мережі цифрового мовлення (27,126 млрд рублів - $904 млн), розвиток цифрового наземного радіомовлення (13,994 млрд рублів - $466 млн), створення багатофункціональних супутників (13 млрд рублів - $433 млн), субсидування паралельного існування аналогового і цифрового мовлення протягом перехідного періоду (19,597 млрд рублів - $653 млн), переведення в цифровий формат архівних матеріалів (1,170 млрд рублів - $39 млн), проведення інформаційно-роз'яснювальної кампанії серед населення (1,2 млрд рублів - $40 млн) і управління реалізацією програми (0,279 млрд рублів - $9 млн).

    Кошти інвесторів планують залучити в будівництво наземної мережі цифрового мовлення (33,079 млрд рублів - $1,10 млрд) і поповнення супутникового групування (13 млрд рублів - $433 млн). Росія до 2015 року хоче запустити чотири супутники: «Експрес-АМ5», «Експрес -АМ6», «Експрес-АМ7», «Експрес -АМ8»

    Кошти на забезпечення населення цифровими перетворювачами сигналу (сет-топ-боксами) цією програмою не передбачені.

    Перехід на цифрове телебачення відбуватиметься послідовно по регіонах, починаючи з окремих радіопередавальних станцій. Аналогове мовлення в регіоні відключатимуть при охопленні «цифрою» 90% домогосподарств. Пріоритет у розгортанні цифрових мереж надано прикордонним районам, а вся Росія перейде на «цифру» до 2015 року.

    Частотний ресурс для цифрових наземних мереж ефірного мовлення буде виділений у смугах радіочастот 174-230 МГц (діапазон МВ III) і 470-862 МГц (діапазон ДМВ), згідно з міжнародним планом «Женева-2006». Цифрові мережі будуватимуть за рахунок дооснащення існуючих 6500 об'єктів мережі державного оператора зв'язку - державного унітарного підприємства «Російська телевізійна і радіомовна мережа» (аналог українського Концерну РРТ).

    Мережі повинні також забезпечувати поширення місцевих каналів. Відтак, у кожному регіоні на базі радіотелевізійних передавальних центрів державного оператора зв'язку планується створення центрів формування мультиплексів, які прийматимуть обов'язкові канали із супутників, оброблятимуть їх, включатимуть місцеві врізки, формуватимуть їхню доставку на цифрові ефірні передавачі. Центри перебуватимуть у державній власності.

    В усіх населених пунктах, охоплених нині ефірним телебаченням, організують мовлення трьох цифрових мультиплексів, що міститимуть 20-24 канали вільного доступу, а в містах і великих населених пунктах - також до трьох телеканалів високої чіткості і до 10 телеканалів для мобільного прийому.

    Нині ефірним телебаченням охоплено 98,8 % населення РФ. Для 100-відсоткового покриття «цифрою» в неохоплених населених пунктах прийом обов'язкових каналів здійснюватимуть за допомогою супутникового мовлення.

    Як повідомив на міжнародному форумі «Цифрове мовлення в Україні» заступник гендиректора російської компанії ІСПА-САТ Геннадій Авдєєв, при Мінкомзв'язку Росії створена координаційна рада з упровадження «цифри», до якої увійшли мовники, оператори і регулятори. Перші наземні мережі ефірного мовлення будуватимуть на Далекому Сході, у Південному Сибіру, Москві і Санкт-Петербурзі. Конкурс на проектування зон мовлення в Москві та Петербурзі виграла компанія ІСПА-САТ, яка до кінця листопада має розробити проект і визначити його вартість.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.