Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Запуск «Каналу територіальних громад» заплановано на жовтень


    26 сентября 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    На робочій нараді в Держкомтелерадіо 23 вересня оголосили, що в дуже стислий термін має бути створено новий канал, який називатиметься «Канал територіальних громад» (КТГ) і який має розпочати тестове мовлення з 25 жовтня. Про це «Телекритиці» на умовах анонімності розповіли директори ОДТРК, що були присутні на нараді.

    Фактично на всіх частотах протягом 14-15 годин мовитиме супутниковий комерційний телеканал «Терра ТВ», а ОДТРК рестранслюватимуть його сигнал.

    «Йдеться про те, щоб ОДТРК залишити тільки невеличкі програмні "вікна". Все решта вимагають віддати на ретрансляцію, яку робитиме телеканал "Терра"», – каже один із учасників наради.

    При цьому у співрозмовника ТК викликає тривогу той факт, що відповідатиме за так схему не заступник голови Держтелерадіо Микола Білоус, якого називають куратором проекту, не «Терра», а власники ліцензії, тобто ОДТРК. Попри те, що контролювати чи впливати на продукт, який транслюватиметься в ефірі, вони не зможуть.

    Заступник голови Держтелерадіо Микола Білоус поки що відмовився коментувати цю інформацію, пообіцявши розповісти про реформування ОДТРК, коли його буде завершено.

    За словами директорів ОДТРК, саме реформування відбувається дуже швидко. Причиною ударних темпів співрозмовники ТК називають те, що канал має почати роботу вже під час президентських виборів.

    «По суті справи, нас штовхають на суборенду каналу, що є заборонено законом. А з Нацрадою нам доведеться розбиратися самим», – зазначив директор ОДТРК, який не побажав оприлюднити своє ім'я.

    Директори ОДТРК вважають, що назва «Канал територіальних громад» – цинічна, оскільки жодна територіальна громада не зможе жодним чином впливати на його контент.

    У Нацраді ТК сказали, що з ними це питання ніяк не обговорювалося. Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віктор Понеділко розповів ТК, що, згідно з законодавством, зміна територіальної категорії каналу передбачає «ліцензування за повною схемою».
    «Якщо навіть Запорізька ОДТРК тепер стане КТГ і виходитиме за межі Запорізької області, то має відбутися повне переліцензування. Тобто заявка на ліцензію, далі конкурс, в якому ще треба перемогти і т. д. Але якщо ми навіть завтра оголосимо конкурс, то він закінчиться тільки через два місяці», – сказав Понеділко.

    Член Нацради Ігор Курус також скептично оцінив перспективи відкриття КТГ в такі стислі терміни («Це просто нереально»), до того ж здивувався, що базовий канал планується запустити на базі комерційного мовника «Терри ТВ», адже супутникове мовлення є, наприклад, у Дніпропетровської, Київської, Закарпатської ОДТРК.

    ТК також стало відомо, що ОДТРК залишають у середньому 3,5 години для власного виробництва, дві з яких будуть транслюватися на каналі на регіон у «регіональних вікнах», а 1,5 робитимуть для трансляції по мережі КТГ.

    Генеральний продюсер «Терри ТВ» Віктор Підлісний підтвердив ТК, що їхній канал і справді збиратиме програми від обласних компаній, формуватиме сітку мовлення і розповсюджуватиме сигнал по мережі ОДТРК.

    «Це для того, щоб Україна знала про всю Україну. Має бути створено державне підприємство КТГ, спільно з яким ми й будемо працювати», – сказав Підлісний.


    Також, за його словами, 25 жовтня буде розпочато тестове мовлення, а 9 листопада почнеться мовлення в повному обсязі.

    Це вже не перша спроба Держтелерадіо реформувати ресурс ОДТРК, об'єднавши частотний ресурс регіональних компаній для створення загальноукраїнської мережі. Раніше про наміри створити канал суспільного мовлення саме з назвою «Канал територіальних громад» заявляв екс-голова Держтелерадіо Іван Чиж. Аналогічний проект пропонувався і командою наступника Чижа в кріслі голови Комітету Едуарда Прутніка – він мав назву «Перший громадський» і втілювався на базі Київської державної регіональної ТРК.

    Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України розпорядженням від 9 вересня призначив Олега Наливайка першим заступником – виконуючим обов'язки голови Державного комітету телебачення та радіомовлення, а Миколу Білоуса – заступником голови Державного комітету телебачення та радіомовлення.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.