Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Названо номінантів цьогорічного „Телетріумфу”


    26 августа 2009 | Телевидение / Пресс-релизы / Украина / На украинском языке | Добавил: Евгений Ленов
    У прес-конференції з нагоди оголошення номінантів IX Національної телевізійної премії „Телетріумф”, що відбулася 26 серпня 2009 року в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, взяли участь перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко, співголови Оргкомітету Премії: член Національної ради Тетяна Мокріді, виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко, генеральний директор групи „1+1” Олександр Ткаченко та партнер аудиторської компанії "Ернст енд Янг" в Україні Костянтин Невядомський.

    „Найголовніше те, що новий період роботи після відпусток починається не з робочих моментів, а з урочистих питань „Телетріумфу”, – сказав Андрій Мирошніченко, відкриваючи прес-конференцію.

    Тетяна Мокріді заявила: „Ніхто з колег, що сидять за цим столом, окрім представника „Ернст енд Янг”, ще не знає, хто став номінантами цьогорічного Телетріумфу”.

    На участь у конкурсі було подано 229 заявок у 23 номінаціях. Порівняно з минулими роками додалися такі номінації, як „Режисер телепрограми, фільму, серіалу”, „Оператор телепрограми, фільму, серіалу”, „Продюсер телепрограми, фільму, серіалу”, „Сценарій телевізійного твору, ток-шоу”, „Краща промокампанія”, „Кращий український переклад”, „Краща підсумкова інформаційна аналітична програма”.

    „Оргкомітет дослухався до побажань телевізійників, і на початку організаційної роботи було визначено кілька кінономінацій, але, на жаль, на них було подано лише по 1-2 заявки. Організатори „Телетріумфу” сподіваються, що наступного року кінономінацій і заявок на них буде набагато більше”, – зазначила вона.

    „До оцінювання робіт конкурсантів було запрошено 160 експертів, взяли участь у голосуванні 89 осіб. Головні вимоги до експертів – це телевізійники, які працюють в індустрії не менше 5 років. Були серед експертів лауреати минулих років, медіафахівці.

    Виникало питання, чому урочиста церемонія відбудеться на початку вересня, а не в серпні, як це було упродовж останніх років. Оргкомітет свідомо вирішив змістити дату проведення церемонії на вересень Адже в серпні ще багато людей перебувають у відпустках, а вересень – це початок нового телевізійного сезону, і розпочинати його з такого яскравого телевізійного свята, як „Телетріумф”, на нашу думку, дуже добре і символічно”, – сказала Тетяна Мокріді.

    Олександр Ткаченко повідомив, що вручення нагород переможцям відбудеться 4 вересня у Жовтневому палаці, телеверсія урочистої церемонії транслюватиметься на каналі „1+1” 5 вересня.

    „Близько 22.30 ми починаємо мовлення стосовно дійства, яке відбуваметься напередодні. Ми хотіли б зробити достатньо яскраве телевізійне видовище. Заради цього по-своєму організовано процес вручення нагород. Сподіваємося на участь у заході багатьох українських зірок, таких як: „Бумбокс”, Тіна Кароль, Джамала, Олександр Пономарьов, Світлана Лобода, „Тік”, „Друга ріка” та багатьох інших. Розраховуємо на досить цікаве і неформальне, індустріальне шоу. Ми вдячні Національній раді й ІТК за пропозицію здійснити організацію і трансляцію цього заходу. Ми вважаємо, що поновлення довіри до такої премії, як „Телетріумф”, і вибудовування певних професійних стандартів у всіх сферах, які пов’язані з телебаченням, а це і телекіно також, достатньо важлива справа не тільки в кризовий час, а й для нашого телепростору, індустрії в цілому. Тому вмикайте телевізори 5-го вересня”, – закликав Олександр Ткаченко.

    Тетяна Мокріді додала, що „Телетріумфу” могло й не бути цього року, зважаючи на кризу і багато інших речей. Але завдяки тому, що організовувався він у тісній співпраці з ІТК, цей телевізійний форум відбудеться. „Я хочу подякувати ІТК, адже левова частка організаційної роботи лягла на їхні плечі”, – наголосила вона.

    Катерина Котенко також висловила подяку і Національній раді, і телеканалу „Студія 1+1” за те, що долучилися цього року до організації „Телетріумфу”. „Нашим завданням було поступово йти до більш престижної премії. Чому я кажу поступово, тому що рік справді скрутний, і одразу зробити все досконало буде складно”.

    Основні стандарти, яких намагалися дотриматися організатори, по-перше – це професійність премії. Стояло завдання охопити максимально все, що відбувалося в телеіндустрії упродовж минулого сезону. По-друге, професійність експертного журі. Телеглядачі голосують кнопками, а професійні експерти для того, щоб відзначити роботу колег, мали змогу стати експертами Національної телевізійної премії „Телетріумф”. По-третє, незалежність голосування, – сказала вона.

    „Дякуємо компанії „Ернст енд Янг”, яка вже не вперше проводить нагляд за голосуванням експертів. Повторюся, ніхто з нас не знає номінантів, і, відповідно, не знатиме переможців, крім компанії „Ернст енд Янг”. Система голосування була розроблена таким чином, що ми могли бачити тільки тих експертів, які не проголосували, для того, щоб ще раз нагадати їм, що варто проголосувати”, – пояснила Катерина Котенко.

    Проводячи премію, Оргкомітет зіткнувся з деякими конфліктними ситуаціями і складнощами, які варто врахувати при проведенні „Телетріумфу” наступного року.

    Источник: Прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.