Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Українці в Польщі закликають не закривати українських теленовин


    29 июля 2009 | Телевидение / Европа / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    Об'єднання українців у Польщі (ОУП) закликає керівництво Польського публічного телебачення TVP відмінити рішення про закриття з серпня програми теленовин українською мовою. У зверненні, надісланому голові TVP Пьотру Фарфалу, ОУП зазначає, що закриття українських новин є порушенням польського та міжнародного законодавства в сфері забезпечення прав національних меншин. Про це повідомляє УНІАН.



    «Це рішення викликає сумнів стосовно правильного розуміння керівництвом TVP ролі публічної місії, яку зобов'язав виконувати публічне телебачення парламент Польщі та європейське законодавство», - йдеться у зверненні.



    ОУП відзначило, що керівництво TVP вирішило закрити теленовини без узгодження з українською діаспорою, що також є порушенням польського законодавства.



    У звернені також вказано, що це єдина програма, котра транслюється українською мовою на території всієї Польщі.



    «Через розкиданість у результаті акції "Вісла" української громади загальнопольська трансляція є оптимальним варіантом - усі інші обмежують можливості доступу до передачі українською мовою більшою частиною глядачів», – ідеться у зверненні.



    ОУП висловило надію, що керівництво, яке пояснило закриття програми фінансовими труднощами, перегляне своє рішення.



    За даними української діаспори, TVP вже намагалося закрити теленовини, і цього вдалося уникнути лише завдяки акції, проведеної ОУП.



    Українці в Польщі збиратимуть підписи під закликом не закривати теленовин. Підписи буде надіслано керівництву TVP, депутатам Сейму та засобам масової інформації.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.