Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Канал НТН коштував групі «Інтер» $350 млн


    21 июля 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    Загальна сума угоди щодо купівлі телеканалу НТН - $350 млн. Про це повідомляє газета «КоммерсантЪ». Нагадаємо, вчора U.A. Inter Media Group, яка є власником 61% акцій «Інтера», 90% Enter Film и Enter Music, а також каналів К1, К2 и «Мегаспорт», оголосила про купівлю 40% акцій НТН, які залишалися з часу попередньої угоди. Таким чином, 100% телеканалу НТН відтепер належать компанії U.A. Inter Media Group.

    Як розповів «Коммерсанту» віце-президент зі стратегічних інвестицій U.A. Inter Media Group Ярослав Порохняк, на момент придбання 60% НТН продавець, за угодою, мав пут-опцион на решту 40%. «Відбулася його реалізація, ми заплатили повну суму і закрили угоду», - каже пан Порохняк, зауваживши, що купівлю було профінансовано за рахунок власних коштів U.A. Inter Media Group.

    Едуард Прутнік також підтвердив факт продажу своєї частки в НТН, зазначивши, що «попри кризу 40% каналу було оцінено на основі домовленостей 2007 року».

    За інформацією джерел «Коммерсанта», у жовтні 2007-го сума угоди була рекордною для ринку - пакет було оцінено в $200 млн. «Наскільки мені відомо, канал тоді було капіталізовано, виходячи із суми угоди до 250 млн», - каже співвласник «Української медійної групи» Борис Фуксман. Тоді претенденти на канал (серед яких російські компанії «Проф-Медіа», «СТС-Медіа», фонд Russian Media Ventures та міжнародна група Central European Media Enterprises) називали таку ціну спекулятивною. Проте група «Інтер» була готова платити багато, щоб перешкодити укладанню угоди з «СТС-Медіа», яка пропонувала за 60% НТН близько $150 млн, і не допустити виходу на ринок серйозного конкурента - каналу СТС.

    За інформацією видання, виходячи з оцінки телеканалу НТН у 2007 році, його 40% могло бути оцінено в $133-166 млн, а весь канал - у $333-416 млн. За оцінками Бориса Фуксмана, опціон міг обійтися групі «Інтер» приблизно у $100 млн.

    «Наразі в Україні таких грошей не варті навіть 100% великого каналу», - каже Олександр Роднянський, колишній президент російського холдингу «СТС-Медіа». За його словами, такий канал, як НТН, вартий нині максимум $70-80 млн.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.