Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    «Український музичний альянс» позивається до кабельників


    14 июля 2009 | Телевидение / Украина / На русском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    «Український музичний альянс», що володіє прввами на твори понад 600 українських та зарубіжних артистів, подав близько 30 позовів у суди проти операторів кабельного телебачення, повідомляє газета «Дело».

    Альянс має намір довести, що кабельники незаконно, без спеціальної угоди, використовують музичні твори, права на які належать об'єднанню. За словами директора альянсу Павла Калениченка, серед відповідачів - компанії «Альфа-медіа» та «Притекс» (Харків), «Пошук-ТБ» (Полтава), «Інформаційні технології» та «Юнікаст-інвест» (Київ).

    Причиною претензій правовласників до кабельників стали ухвалені Кабінетом Міністрів у квітні 2009 року зміни до Постанови «Про затвердження розміру винагороди (роялті) за використання опублікованих із комерційною метою фонограм і відеограм та порядку їх виплати». Згідно з цими змінами, за ретрансляцію музики та кліпів у програмах кабельного телебачення оператори повинні перераховувати правовласникам до 5% свого річного доходу. Але на цей момент оператори відмовляються укладати подібні угоди.


    Після рішень у вже поданих позовах «Український музичний альянс» має намір подати до суду на компанію «Воля-кабель». Тим часом у «Волі» вважають, що альянс просто хоче збагатитись за рахунок компанії. «Підвищення активності таких товариств колективного управління правами , як правило, припадають на періоди спаду економіки країни, і це не дивно. В період безгрошів'я шукають нових жертв, які спроможні прогодувати різноманітні адміністративні апарати», - коментує керівник піар-відділу «Волі» Аліна Сигда. За її словами, згідно із чинним законодавством саме телерадіомовники під час створення програм зобов'язані самостійно врегулювати питання, пов'язані з виплатою авторської винагороди, безпосередньо з авторами творів.

    «Але великі гравці телеринку не поспішають укладати угоди з ОКУ, розуміючи, про які гроші йдеться. Зараз ринок збору винагород розділений між двома суб'єктами: УААСП займається збором винагород за публічну трансляцію творів у барах, ресторанах та дискотеках, а УМА вирішив займатись телерадіомовниками, а заразом і провайдерами. Однак провайдери не використовують об'єкти авторського права, тому спроби послатись на підзаконний нормативний акт не є коректними і не призведуть до бажаних результатів», - каже пані Сигда.


    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.