Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Канал 8-TV під керівництвом Олексія Семенова стартує в січні 2010 року


    1 июля 2009 | Телевидение / Украина / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 1 липня прийняла за основу проект рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «8-ТБ» (канал 8-TV).

    Згідно з концепцією, канал планує мовити 24 години на добу, програми власного виробництва становитимуть 12 годин на добу (50%), національного виробництва - 18 годин на добу (75%), іноземного походження - 6 годин на добу (25%). Протягом доби інформаційно-аналітичні програми становитимуть 8 годин, культурно-мистецькі - 4 години, науково-просвітницькі - 4 години, розважальні - 4 години. Також запланований фільмопоказ.

    Генеральний продюсер 8-TV Олексій Семенов (екс-генпродюсер НТН і «Фабрики зірок» на Новому каналі) і генеральний директор Лідія Пархоменко (екс-фіндиректор НТН) провели для членів Національної ради презентацію каналу. За словами пані Пархоменко, канал уклав угоду з компанією SES Sirius, із супутника якої здійснюватиме поширення сигналу. У концепції наголошується, що 8-TV - це інтерактивне телебачення, де глядачі є співавторами програм. Канал планує об'єднати телевізійний та інтернет-формати. Яким чином - представники каналу не уточнювали.

    «У нас готовий попередній штатний розклад, готовий інтернет-портал, ми лише чекаємо вашого рішення, щоб приступити до закупівлі техніки та в січні розпочати мовлення», - повідомив членам Нацради Олексій Семенов. Нині в штаті компанії 35 осіб, з отриманням ліцензії на етапі підготовки до старту заплановано розширити штат до 150, а з початком мовлення у 2010 році - до 230 співробітників.

    Як стало відомо з презентації, шеф-редактором каналу буде Володимир Ткач, ведучим дитячої програми по суботах і неділях - Дмитро Оськін, ведучою програми про здоровий спосіб життя - Мар'яна Двулит, ведучою ток-шоу про стосунки - Даша Трегубова, ведучою мистецької програми - Альона Акимова, ведучим програми про і для молоді - Геннадій Попенко. Також 8-TV планує розробляти власні ігрові формати.

    У відповідь на запитання членів Нацради про студію, Олексій Семенов повідомив, що телеканал обере на основі тендеру з трьох компаній одного підрядника, який створюватиме апаратно-студійний. Офіс телеканалу міститься на третьому поверсі приміщення за адресою вулиця Дегтярівська, 48 у Києві (за цією ж адресою розташований телеканал НТН). «У нас там півтори тисячі квадратних метрів території», - сказав пан Семенов.

    Імена засновників і власників телекомпанії на засіданні Нацради не оголошували. За інформацією ТК, інвестором каналу 8-TV є голова Національного космічного агентства України, творець телеканалу «Інтер» Олександр Зінченко. Нагадаємо, що про створення мовника з умовною назвою «Восьмий канал» першим у квітні повідомив сайт «Дуся». Канал мав бути створений на базі херсонського супутникового телеканалу. За неофіційною інформацією, в проект мав інвестувати власник корпорації «Істіл» та інвестор «Савік Шустер Студіос» Мохаммад Захур, проте відмовився від цього наміру. На жаль ані тоді, ані зараз керівництво каналу відмовилося коментувати будь-що «Телекритиці».

    Зрештою, члени Нацради прийняли рішення про видачу ліцензії тільки за основу, а остаточне голосування з цього питання перенесли на наступне неконкурсне засідання (має відбутися 22 липня). Також вони дали доручення апарату надати експертний висновок щодо можливості виходу компанії в ефір протягом року. «Це наш традиційний підхід до ліцензування супутникових мовників, - пояснив на брифінгу в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко. - Іде мова про новий формат інтерактивного телебачення. Для нас важливо якимось чином вказати це в ліцензії. І є розуміння мовника, що слід узгодити з апаратом Національної ради, як передбачити в концепції інтерактивність і новітні технології».


    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.