Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Колегія Держкомтелерадіо підбила підсумки виконання наукових робіт у сфері ЗМІ та книговидання у 2016 році


    4 апреля 2017 | Радиовещание / Пресс-релизы | Добавил: Quadro
    Колегія Держкомтелерадіо на своєму засіданні 4 квітня 2017 року підбила підсумки виконання наукових робіт у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності та фінансової підтримки розвитку наукової інфраструктури у 2016 році.
    На думку колегії, виконання робіт науковими установами у минулому році забезпечено у повному обсязі відповідно до календарних планів та технічних завдань.
    Зокрема, у 2016 році виконано 4 наукові роботи за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури». Державним бюджетом України на 2016 рік для виконання зазначеної програми було передбачено видатки у сумі 7 267,6 тис. гривень.
    Так, Державною науковою установою «Книжкова палата України імені Івана Федорова» у минулому році виконано 2 наукові роботи на суму 4 723,9 тис. грн: «Розроблення і комплексний аналіз адміністративних даних випуску видань України у 2015 – 2016 рр. та формування електронних довідково-інформаційних ресурсів» та «Розроблення баз даних державної бібліографічної реєстрації обов’язкового примірника документів України 2015 – 2016 рр. та ретроспективного фонду періодики 1958 р., образотворчих і картографічних видань 1947 – 1948 рр., аркушевих видань 1921 р.».
    Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» виконала дві теми на суму 2 540,3 тис. грн. За першою темою науковою установою розроблено концепцію науково-інформаційного наповнення та формування бібліографічної бази 2 і 3 томів Великої української енциклопедії (ВУЕ); сформовано і оновлено словник ВУЕ; розроблено інструментарій енциклопедії; здійснено науково-інформаційне наповнення енциклопедичного видання,що є базовими складовими концепції ВУЕ. Крім того, підготовлено та видано перший том «Великої української енциклопедії», до якого увійшли гасла на літеру «А – Акц», а також підготовлено та видано окремими книгами тематичні словники.
    За другою темою Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» розробила концептуальні засади формування змiстової складової електронної версiї (порталу) ВУЕ; підготовила звіт про аналіз теоретико-методологічних підходів щодо формування змiстової складової електронної версiї (порталу) ВУЕ; базову версію енциклопедичного порталу (де відображено всі гасла від літери «А» до «Я»). Також науковці «Енциклопедичного видавництва» розробили інструкції, довідки, методичні рекомендації для оптимізації роботи з підготовки ВУЕ. Здійснюється робота з формування розширеної версії енциклопедичного порталу ВУЕ та його програмного забезпечення.

    Источник: Прес-служба Держкомтелерадіо
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.