Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    У Зімбабве силовики обшукали офіс радіостанції


    3 марта 2013 | Радиовещание / На украинском языке / Мир | Добавил: Kravtsova Olga
    У зімбабвійському місті Булавайо поліціанти спільно зі співробітниками Центральної розвідувальної організації (Central Intelligence Organization) та Управління кримінальних розслідувань (Criminal Investigations Department) вчинили рейд на Ingwe Studios - філію комунального Radio Dialogue, повідомив з посиланням на місцевих репортерів Комітет захисту журналістів (CPJ).

    Агенти силових структур заявили, що мають ордер на обшук і конфіскували 180 «контрабандних» радіоприймачів.

    Неурядові організації поширюють у Зімбаве радіоприймачі, що працюють на сонячній енергії, з 2005 року. Однак у періоди виборів, щоб обмежити доступ населення до новин, влада влаштовує погроми та вилучає їх.

    Речник зімбабвійської поліції Черіті Чарамба (Charity Charamba Charamba) оголосив минулого місяця, що користуватися радіоприймачами «спеціальної конструкції» заборонено. Він стверджував, що їх використовують напередодні виборів «для поширення ненависті».

    Під час рейду у Булавайо тимчасово арештували менеджера студії Зензеле Ндебеле (Zenzele Ndebele). Він повідомив КЗЖ, що йому влаштували допити, а наступного понеділка викликають до суду.

    Комітет захисту журналістів розцінив цю акцію як свідчення «посилення репресій за незалежне висвітлення новин» у переддень березневого конституційного референдуму та липневих загальних виборів у цій африканській країні.

    «Ми засуджуємо атаки на Ingwe Studios, як посилення спроб влади позбавити зімбабвійців доступу до незалежних радіо-новини, - сказав заступник директора КЗЖ Роберт Махоні (Robert Mahoney). - Заборона та вилучення радіоприймачів ставить під сумнів законність майбутнього референдуму і виборів. - Їх не можна вважати вільними й справедливими, якщо їх проводять в умовах повної цензури новин».

    Відзначаючи у лютому свій 89-річний ювілей, президент Роберт Мугабе, котрий перебуває при владі вже понад три десятиліття поспіль, влаштував пишний банкет, повідомляла Al Jazeera. «Вперед, до перемоги на виборах! Геть імперіалізм!», - вигукував він у промові.Ювілейний банкет Муґабе, згідно з повідомленнями, обійшовся злиденній країні у $600 тис.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.