Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    З радіоефіру ДТРК «Крим» зняли програму про акції на захист української мови


    17 июля 2012 | Радиовещание / На украинском языке / Украина | Добавил: Kravtsova Olga
    З радіоефіру державної телерадіокомпанії «Крим» зняли україномовну програму «Два кольори», яка мала вийти ввечері 13 липня і в якій розповідалося про заборонену акцію кримської громадськості на захист української мови. Про це повідомляє «Радіо Свобода». Автор програми, журналістка Алла Петрова на знак протесту написала заяву на звільнення.



    За словами Алли Петрової, їй висунули формальні претензії: спершу про відсутність затвердженого сценарію програми, а потім про погану якість звуку з виступів на мітингу і звинуватили в політичній заангажованості та «агресивності».



    Журналістка сказала, що її заява про звільнення з ДТРК «Крим» стала «емоційною реакцією на цензуру і тиск», з якими вона зіштовхнулася на роботі останнім часом.



    У коментарі «Телекритиці» Алла Петрова сказала, що залишиться працювати на ДТРК «Крим» тільки за однієї умови, а саме, якщо не буде цензури. «Писати програми з їхніх слів я не буду», - сказала вона.



    Виконувач обов'язків генерального директора ДТРК «Крим» Степан Гулеватий повідомив «Радіо Свобода», що має намір «особисто розібратися в конфліктній ситуації» і тому заяву Алли Петрової не підписав. «Я хотів спочатку з нею поспілкуватися, а потім вирішити. Ніхто цензуру не вводив, я за правильну журналістику: треба, щоб у матеріалі були дві точки зору. Ніхто тиску не чинив, на мою думку це просто передвиборчі інсинуації, щоб показати, що ось як усе погано в Криму з українською мовою», - сказав пан Гулеватий у коментарі «Телекритиці».



    Заслужений діяч культури України Алла Петрова працює на кримському державному телебаченні і радіо близько двадцяти років. Вона є автором низки дитячих україномовних телерадіопрограм, а також авторської громадсько-політичної радіопрограми «Два кольори», що виходить раз на тиждень.



    Раніше на початку червня керівництво ДТРК «Крим» зняло з телеефіру повтор випуску новин «Хаберлер», який готує кримськотатарська редакція каналу. Як стверджували журналісти цієї редакції, підставою для зняття програми стала відсутність у ній повідомлень про президента України.



    7 липня в Сімферополі пройшла заборонена судом акція кримської громадськості, під час якої її учасники ухвалили і передали до Постійного представництва президента України в Криму звернення, в якому закликали спікера українського парламенту Володимира Литвина не підписувати закону про засади мовної державної політики, оскільки той був ухвалений з порушеннями регламенту і Конституції, а президента Віктора Януковича - ветувати його, а також винести його на розгляд Ради національної безпеки та оборони як такий, що загрожує національній безпеці.

    Источник: telekritika
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.