Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    У Львові з’явиться радіо «Лайф», у Євпаторії – «Мелодія»


    21 марта 2012 | Новости / Радиовещание | Добавил: Елена Ленова
    21 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на 5 телевізійних і 24 радіочастоти, оголошеного 28 грудня 2011 року.

    Радіочастоти отримали відновлене радіо «Мелодія» (106,8 МГц у Євпторії), нова радіостанція «Лайф» (107,2 МГц у Львові), Національна радіокомпанія України (105,2 МГц у Тальному Черкаської області) і ТРК «Еммануїл» (67,82 МГц у Львові).

    Найбільше претендентів - п'ять - виявилося на частоту 107,2 МГц у Львові (1 кВт, 24 години на добу). Заявки на конкурс подали Національна радіокомпанія України (Перший канал Українського радіо), «Русское радио - Украина», ТРК «Клас» (позивний «Перець ФМ»), ТРК «Міст-ТБ» (ZIK) і ТОВ «Бюро ідей» (радіо «Лайф»).

    Ця частота вдруге виставляється на конкурс. Улітку 2011 року на неї був лише один претендент - ТРК «Міст-ТБ» (телеканал ZIK, який хотів розпочати ще й радіомовлення). Тоді під час засідання члени Нацради проголосували за перемогу «Міст-ТБ» у конкурсі. Однак згодом член Нацради Лариса Мудрак відкликала свій голос, оскільки проголосувала за компанію «випадково». В результаті за «Міст-ТБ» проголосували лише чотири члени, і компанія частоту не отримала. Нині «Міст-ТБ» отримав тільки один голос - від Лариси Мудрак.

    По одному голосу дістали НРКУ та «Русское радио», два голоси - «Перець ФМ», а за новачка медіа ринку - ТОВ «Бюро ідей» - проголосували шестеро членів регуляторного органу із семи.

    Керівник і співзасновник компанії, яка перемогла в конкусрі, Леонід Шостаковський повідомив членам Нацради, що «Бюро ідей» - це консалтингова компанія, яка займається розвитком бізнес-проектів. Зокрема, три роки управляла готельним комплексом «Шелтер» на курорті «Буковель», тож «знає смаки регіону». Тепер вона планує, починаючи зі Львова, розвивати загальнонаціональну радіомережу. Детальніше про концепцію та назву радіостанції він на засіданні не розповідав.

    «Телекритиці» пан Шостаковський уточнив, що «Бюро ідей» представило концепцію радіо «Лайф». Це музична радіостанція, 30% контенту якої становитиме національна музика, а решту - західна, у тому числі польська, угорська. В ефірі плануються програми під назвами «Молодіжна радіохвиля», «Чудове слово», «Сонячний ранок» (ранкове шоу), «Надвечір'я» (вечірнє шоу), «Музичний ефір», «Гламурний автопром», «З народних джерел», «Калейдоскоп», «Дарунок з любов'ю» тощо. «Наш контингент - це школярі від 14 років та старші люди 30-45 років», - додав він.

    Найближчі інвестиції в радіопроект, за його словами, становлять 350 тис. грн. на побудову власної вежі. «Далі ми плануємо розвиватися і боротися за частоти в регіоні», - сказав він.

    Зі слів пана Шостаковського, засновниками «Бюро ідей» є він та його партнер-юрист. Хто є інвестором проекту радіостанції, він відмовився говорити, оскільки «це публічна людина».

    На частоту 106,8 МГц у Євпаторії (200 Вт, 24 години на добу) претендували чотири радіокомпанії: НРКУ (Перший канал УР), фірма «Лямін» («Радіо Рокс»), місцева компанія «Атлант-СВ» із Сімферополя та ТРК «Радіо Кохання» (екс-радіо «Дача», а нині - «Мелодія»). НРКУ отримала один голос, «Радіо Рокс» - жодного, «Атлант-СВ» - два голоси, а за концепцію відновленого радіо «Мелодія» свої голоси віддали шестеро членів Нацради.

    НРКУ (Перший канал УР) подала на конкурс ще третю заявку - на 105,2 МГц у Тальному Черкаської області. Як єдиний претендент вона і стала переможцем.

    На частоту УКХ-діапазону 67,82 МГц у Львові подалися дві компанії - ТРК «Еммануїл» (духовно-просвітницька радіостанція) і ТРК «ІФ медіа груп». За першу проголосували п'ять членів Нацради, за другу, представники якої на конкурс не прийшли, - двоє.

    Загалом на конкурс були виставлені 24 радіочастоти. На 18 із них претендентів не виявилося, оскільки пропонувалися незначні відрізки часу (кілька годин на тиждень) в ФМ-діапазоні або УКХ-діапазон. Тож їх віднесено до резерву (частоти в Овручі та Олевську Житомирської обл., Добрянському Закарпатської обл., місті Києві, Біловодську, Білолуцьку, Зоринівці, Марківці Луганської обл., Болграді, Великій Михайлівці, Кодимі, Котовську, Тарутиному, Фрунзівці Одеської обл., Гребінці Полтавської обл., Великому Бурлуці Харківської обл., Новодністровську та Путилі Чернівецької обл.).

    На 103,6 МГц Верховині Івано-Франківської області заявку подала ТРК «Західна столиця», на 68,24 МГц у місті Рівному - ТРК «ІФ медіа груп». Але ці претенденти на конкурс не з'явилися, тож ці дві частоти теж віднесено до резерву.

    Нагадаємо, що за результатами конкурсу телевізійні частоти дістали ТОНІС, «Сат-плюс» і «Дон-інфо».

    Источник: telekritika.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.