Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Громадська рада Держкомтелерадіо проти правок гуманітарної ради в проекті про суспільне мовлення


    24 февраля 2012 | Новости / Радиовещание | Добавил: Елена Ленова
    І проти реєстрації баз персональних даних.

    Члени громадської ради при Держкомтелерадіо на засіданні 24 лютого висловилися проти правок, запропонованих робочою із суспільних комунікацій Громадської гуманітарної ради при президенті до останнього варіанту проекту закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення в Україні».

    Ще 28 листопада 2011 року робоча група гуманітарної ради запропонувала такі правки:

    – Доповнити статтю 1 законопроекту положенням про те, що складовими системи Національного суспільного телебачення і радіомовлення України (НСТУ) поряд з Національною суспільною телерадіокомпанією України є й регіональне громадське мовлення України, а також передбачити положення щодо дальшої трансформації (після створення НСТУ) обласних державних телерадіокомпаній в регіональне громадське мовлення України (окремим законом);

    – Доповнити частину другу статті 7 законопроекту положенням про включення до складу наглядової ради НСТУ трьох представників від Кабінету Міністрів України, у тому числі представників центральних органів виконавчої влади, які забезпечують реалізацію державної політики у сфері освіти і науки, молоді, соціального захисту населення та інформаційної політики;

    – Передбачити в законопроекті положення про створення у структурі НСТУ Народного медіа-університету;

    – Установити в перехідних положеннях вимогу, що до моменту переходу НСТУ на повне фінансування за рахунок абонентської плати допускається розміщення комерційної реклами;

    Передбачити фінансування діяльності НСТУ з державного бюджету України.

    Наразі Держкомтелерадіо опрацьовує ці правки. За словами юриста Держкомтелерадіо Ганни Красноступ, Держкомтелерадіо вважає за недоцільне норми про медіа-університет і щодо фінансування тільки з держбюджету.

    Держкомтелерадіо також пропонує свій варіант норм щодо жеребкування і обрання членів наглядової ради, а також норми, узгоджені з новим законом «Про вибори народних депутатів».

    Держкомтелерадіо зможе направити законопроект про суспільне мовлення до Кабміну тільки після того, як свої позиції висловлять всі зацікавлені міністерства і відомства. Наразі Мінфін і Мін'юст ще не надіслали свої висновки. «Ми ще попросили висловитися щодо цього проекту НСЖУ і Укртелерадіопресінститут», - повідомила Ганна Красноступ.

    Також громадська рада проголосувала за відхилення проекту про внесення змін до закону України «Про захист суспільної моралі», підтримала звернення до Держкомтелерадіо з рекомендацією внести проект розпорядження Кабміну «Про схвалення концепції державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної книговидавничої продукції та читання на 2013-2017 роки» на розгляд уряду.

    Члени громадської ради одноголосно підтримали пропозицію внести зміни до закону «Про захист персональних даних» щодо скасування реєстрації баз персональних даних.




    Источник: mediasapiens.kiev.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.