Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Шеф цифрового радіо Британії перепросив за непевну дату переходу на цифру


    6 апреля 2011 | Радиовещание / На украинском языке / Украина | Добавил: Ольга Кравцова
    Форд Еннелс, керівник Digital Radio UK, державного органу, що відповідає за перехід на цифрове радіомовлення у Великій Британії, офіційно перепросив за те, що два роки тому назвав точною датою переходу на цифру 2015 рік. Як повідомляє The Guardian, не надто великі успіхи в процесі дигіталізації приватних радіомереж Британії змусили Еннелса забрати свої слова назад.

    Причиною вибачення стали звинувачення з боку споживацьких організацій, які нарікають на те, що слухачі налякані необхідністю міняти свої аналогові радіоприймачі на цифрові, та ще й сплачувати за це власні гроші. «Є певна стурбованість переходом на цифровий стандарт 2015 року, й ми почасти винні в цьому, за що перепрошуємо, - сказав Еннелс (на фото). – Не думаю, що потрібна точна дата, й ми більше не встановлюватимемо її». Разом із тим, він підтвердив, що перехід відбудеться у близькому майбутньому, можливо, і в 2015 році.

    Добудова цифрових мереж, що повністю компенсують нинішнє аналогове FM-покриття, коштуватиме Великій Британії близько 160 мільйонів доларів. Джерела фінансування поки що не визначені – комерційні радіостанції кивають на Бі-бі-сі, тим часом як громадська телерадіомовна корпорація сама затягує пасок. На сьогодні цифрове радіо вже доступне 80 відсоткам населення країни. До кінця 2011 року цифрове покриття радіостанцій Бі-бі-сі, згідно з планами керівництва корпорації, сягне 93%, а до середини 2012-го – 97%. Особливо гостро стоїть питання будівництва мереж для регіональних радіостанцій.

    Представники індустрії нарікають, що цифрове радіо – задоволення не з дешевих, і справа може виявитись не вартою заходу. Це головна причина відсутності ентузіазму в комерційних мереж, що гальмує процес переходу. На відміну від інших видів медіа, для яких перехід на цифру приніс здешевлення виробництва та передавання сигналу, для радіо дигіталізація означає зростання витрат.

    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.