Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Нацрада видала ліцензію «Донбастелесупутнику» і звернеться до Генпрокуратури з приводу радіо «Мелодія»


    23 июля 2009 | Радиовещание / Украина / На украинском языке | Добавил: Ольга Кравцова
    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 22 липня ухвалила рішення про виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 25 січня 2008 року у справі за позовом ТОВ «НВП "Донбастелесупутник"» проти Нацради. Згідно з рішенням суду Нацрада видала «Донбастелесупутнику» ліцензію провайдера програмної послуги.

    Як уже повідомляла ТК, після того, як Нацрада тричі відмовилася видати компанії ліцензію провайдера програмної послуги, «Донбастелесупутник» звернувся до Донецького адміністративного суду і виграв справу (25 січня 2008 року суд визнав протиправною бездіяльність Нацради), а 10 червня 2008 року Донецький апеляційний адміністративний суд виніс ухвалу, якою залишив постанову суду першої інстанції в силі. У касаційному порядку зазначені вище судові рішення Національна рада не оскаржувала.



    Однак Нацрада й далі зволікала з видачею ліцензії «Донбастелесупутнику», що змусило компанію 3 липня 2009 року подати позов до Європейського суду з прав людини з вимогою від Нацради відшкодування 144 млн гривень (орієнтовно 20 млн доларів).



    «Ми сьогодні поставили крапку на довгому процесі "Донбастелесупутника". Нарешті вони подали заяву, ми її розглянули, таким чином виконавши рішення суду», - заявив на брифінгу в.о. голови Нацради Андрій Мирошніченко.



    Також Нацрада розглянула припис Генеральної прокуратури України стосовно ліцензії акціонерного товариства «Онікс» (радіо «Мелодія»). Генпрокуратура вимагає привести рішення Нацради у відповідність до законодавства України. «У самому приписі йшла мова про два факти. Це продовження дії ліцензії "Онікса" до остаточного рішення суду. А закон передбачає не менше семи років. Й одночасно в приписі було сказано, що існує порушення бюджетної процедури, оскільки компанія "Онікс" не сплатила в повному обсязі ліцензійний збір», - розповів пан Мирошніченко.


    Нагадаємо, що компанії «Онікс» за продовження ліцензії на мовлення за новою методикою був нарахований ліцензійний збір в обсязі понад 4 млн гривень, який вона не могла сплатити. Нацрада погоджувалася подовжити термін сплати збору лише на місяць, а не на рік, як просили радійники. «Онікс» вдався до судової процедури, аби в такий спосіб відтермінувати розрахунок.


    Не знаючи, яким чином виконати вимогу Генпрокуратури, члени Нацради вирішили звернутися до правоохоронного органу з проханням роз'яснити процедуру виконання припису.


    Источник: Телекритика
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.