Навигация

Популярные статьи
  • «Site Ok‎»: Ваш надежный партнер в продвижении и раскрутке сайтов

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    Комп'ютерній миші "стукнуло" сорок


    9 декабря 2008 | Разное / Мир / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    9 грудня 1968 року американський винахідник Дуглас Енгельбарт уперше продемонстрував світу новий спосіб роботи з комп'ютером, передає Бі-Бі-Сі. Перша комп'ютерна миша, яку Енгельбарт продемонстрував на комп'ютерній конференції у Сан-Франциско в 1968 році, була дерев'яним корпусом з червоною кнопкою. При цьому для пересування курсору використовувалася не куля, як в сучасних пристроях, а два коліщатка.

    Багато технологій, представлених на тій конференції, стали праобразами комплектації і програмного забезпечення сучасних комп'ютерів.

    На святкування ювілею комп'ютерної миші в Каліфорнії зберуться багато дослідників, які 40 років тому стояли за її створенням.

    Першу комп'ютерну мишу за замовленням Енгельбарта сконструював його колега, інженер Білл Інгліш. За допомогою нового пристрою в 1968 році Енгельбарт показував здивованим глядачам, як тепер можна копіювати і зберігати текстові файли.

    Інгліш розповідає, що в процесі роботи над "електронною указкою" він експериментував з різними пристроями, зокрема світловою ручкою і джойстиками. Проте у всіх випробуваннях мишка виявлялася попереду.

    "Мишкою дуже просто користуватися. Її легко тримати - набагато простіше, ніж ручку, і вона відображає на екрані все, що вам потрібне, з високою точністю", - цитує слова Інгліша лондонська Times.

    Своє ім'я комп'ютерна миша отримала завдяки дроту, який спускався від дерев'яного блоку і нагадував команді Енгельбарта хвіст справжньої миші. У 1970-і роки Інгліш перейшов на роботу в компанію Xerox, де він допомагав у розробці миші з кульовим приводом. У 1981 році Xerox вперше почала серійне виробництво комп'ютерної миші.

    Проте визнання серед комп'ютерних користувачів мишка почала завойовувати тільки в 1984 році, коли компанія Apple купила патент на виробництво цього пристрою для своїх комп'ютерів Macintosh. Справжня ж слава до комп'ютерної миші прийшла, коли Microsoft вибрав її для своєї операційної системи Windows.

    Багато експертів говорять, що комп'ютерну мишу, яка досягла сорокаріччя, незабаром з пошаною проводжатимуть на пенсію. На зміну їй приходять нові технології - сенсорні екрани і планшети, віртуальні клавіатури, розробляють навіть шляхи управління комп'ютером силою розуму.

    Комп'ютерні фахівці, виступаючі в захист миші, говорять, що списувати її з рахунків ще рано. Сучасні оптичні і лазерні миші, зокрема, їх бездротові варіанти, ще послужать комп'ютерним користувачам, вважають експерти.

    Источник: www.newsru.ua
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.