Навигация

Популярные статьи
  • Как найти достойную работу в Чехии — 4 преимущества рекрутингового агентства «Befind»

  • Авторские и переводные статьи

    Пресс-релизы

    Регистрация на сайте


    Опрос
    Какие телеканалы вы смотрите чаще?







    На Телекритику подали позов через статтю Олексія Мазура


    23 марта 2009 | Разное / Украина / На украинском языке | Добавил: Степан Сергеев
    Дніпропетровська рекламна група «О.С.» подала позов до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська проти журналіста Олексія Мазура та інтернет-видання «Телекритика» про захист честі, гідності, ділової репутації та компенсацію шкоди. Про це ТК повідомив сам Олексій Мазур, надавши копії документів.

    Предметом позову стала стаття Олексія Мазура «Дніпропетровські "телевипердОСи" на 5-му», опублікована 6 жовтня 2008 року в інтернет-виданні «Телекритика». У ній автор обурюється, що регіональна реклама в ефірі 5-го каналу, яку розміщує рекламна група «О.С.», перекриває програми загальнонаціонального мовника. На думку ТОВ «О.С.», стаття містить інформацію, яка завдає шкоди його щодо гідності, честі та ділової репутації. Зокрема обурення рекламної групи викликала назва матеріалу, а також наступний абзац: «Що ж це за вакханалія відбувається на 5-му? Коли врешті-решт припиняться ці безкінечні "телевипердОСи"? Хіба це не є кричущим проявом, щонайменше, елементарної халатності й неохайності в роботі, якщо не прямим порушенням закону, а надто - неповагою до глядача». Позовна заява датована ще 9 січня 2009 року.

    Перед тим, як подати до суду, товариство «О.С.» замовило філологічну експертизу слова «телевипердОСи», яку провели кандидати філологічних наук В. Міхєєв і М. Ковальчук (завідувач кафедри української мови Дніпропетровського національного університету). У їхньому висновку зазначено: «Слово "телевипердОСи" можна характеризувати як таке що принижує рекламну групу ОС, так як за рахунок визначеного вище прийому груба і принижуюча експресивність і негативна оцінка, які є властивостями утвореного автором слова, набули очевидного зв'язку із назвою групи "ОС"... Негативна оцінка, що несе в собі слово "телевипердОСи", підкреслюється і посилюється у контексті статті за рахунок використаних стилістичних прийомів та інших слів, що мають чітку експресивну забарвленість та негативну оціночність».

    У позовній заяві рекламна група «О.С.» просить суд зобов'язати відповідачів протягом місяця вибачитися і спростувати інформацію, а також зобов'язати ТК вилучити спірний матеріал із сайту. Завдану моральну шкоду позивач оцінив в 1 гривню. Розгляд цивільної справи призначено на 8 квітня.

    Станом на 23 березня редакція «Телекритики» не отримувала жодних повідомлень від Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська. За словами керівника компанії-позивача Сергія Дробишева, судові повідомлення мають надійти на адреси ТОВ «О.С.» і ТОВ «Телекритика» найближчим часом.

    Телекритика

    Источник: IMI
    Комментарии (0) | Распечатать | | Добавить в закладки:  

    Другие новости по теме:


     



    Телепрограммы для газет и сайтов.
    25-ть лет стабильной работы: телепрограммы, анонсы, сканворды, кроссворды, головоломки, гороскопы, подборки новостей и другие дополнительные материалы. Качественная работа с 1997 года. Разумная цена.

    Форум

    Фоторепортажи

    Авторская музыка

    Погода

    Афиша

    Кастинги и контакты ТВ шоу

    On-line TV

    Партнеры

    Друзья

    Реклама

    Статистика
    Главная страница  |  Регистрация  |  Добавить новость Copyright © 2002-2012 Все о ТВ и телекоммуникациях. Все права защищены.